Pieter en Carin Paans na de installatie.
Pieter en Carin Paans na de installatie. pr

Hartelijke verwelkoming nieuwe burgemeester

Algemeen

‘Pieter Paans trots en dankbaar burgemeester te mogen zijn in de gemeente Krimpenerwaard’

Jaap Smit, de commissaris van de Koning van Zuid-Holland, feliciteerde de heer Pieter Paans met zijn benoeming als nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Hij vond het erg mooi om te horen dat de heer Paans voldeed aan de profielschets van de raad en veel inwoners. Ruim 800 hadden er gereageerd op de oproep om mee te denken over de eigenschappen waaraan de nieuwe burgemeester zou moeten voldoen. “Ik vind dat hier op een uitstekende wijze aan een goede benoemingsprocedure gewerkt is. De keuze van de raad kan ik als commissaris volledig onderschrijven. De heer Paans brengt op zowel bestuurlijk als maatschappelijk vlak een schat aan ervaring mee.”

Na deze hartelijke woorden werd het Koninklijk Besluit ondertekend en werd hij beëdigd. Pieter Paans neemt hiermee het stokje over van Roel Cazemier.

De beëdiging van de nieuwe burgemeester was door corona een sobere bijeenkomst. Het gebeurt niet vaak dat een raadsbijeenkomst zowel fysiek als digitaal plaats vindt. Er mocht in de raadszaal te Lekkerkerk een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Zo waren de fracties bijvoorbeeld met één persoon vertegenwoordigd, evenals het college en de ambtenaren.

Ambtsketen

Hartverwarmende woorden kreeg Pieter Paans van diverse kanten. Vicevoorzitter Lavinja Sleeuwenhoek (VGBK) sprak de nieuwe burgemeester namens het college van B&W toe. Zij vond het een eer om Paans te verwelkomen. Zij kende hem al uit het wethoudersoverleg van de regio en kent hem als een zeer gedreven man. Zij was blij dat de keuze van de raad op hem gevallen was. “Vol vertrouwen weet ik dat iedereen je met open armen zal ontvangen. Ik geef je nog een kleine waarschuwing. Je bent een goede sportman, blijf ondanks deze zeer drukke baan, dit doen.” Vervolgens overhandigde zij hem de ambtsketen. Deze werd hem door mevrouw Paans omgehangen.

Goede samenwerking

Namens de vertrouwenscommissie sprak Pascal van der Hek (VGBK) hem toe. Hij vindt dat de juiste persoon die men zocht ook gevonden is. Verder zei hij dat de raad naar een goede samenwerking met de nieuwe burgemeester uitkijkt.

Liesbeth Spies, vicevoorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden en burgemeester van Alphen aan de Rijn sprak hem toe en zei dat het burgemeesterschap een prachtig ambt is met een grote verantwoordelijkheid. Je bent burgervader voor iedereen. Vaak sta je in de spotlights en daar moet je goed mee om kunnen gaan. “Ik wens je namens de achttien gemeenten van de veiligheidsregio heel veel plezier en vergeet niet er van te genieten.”

Voorzittershamer

Als vicevoorzitter van de raadsvergadering overhandigde Willen Schoof (VGBK) tot slot de heer Paans de voorzittershamer en sprak de wens uit dat hij zich snel in de Krimpenerwaard thuis mag voelen.

Na al deze mooie woorden zei burgemeester Paans dat hij trots en vooral dankbaar was dat hij als burgemeester aan de slag mag gaan in de gemeente Krimpenerwaard. “Met groot respect ga ik de ambtsketen dragen. Ik wil mij dan ook met hart en ziel gaan inzetten om er voor iedereen te zijn. Ik wil verbindingen leggen tussen inwoners, ondernemers, verenigingen, raadsleden en gemeentelijke en maatschappelijke organisaties om samen te werken aan onze toekomstige uitdagingen. Ik zie uit naar de samenwerking in een gemeente met veelzijdige kernen. Ook de regionale samenwerking vind ik belangrijk. Hier werk ik graag aan mee en daar kunnen we met elkaar alleen maar beter van worden. Ik hoop dat u mij leert kennen als iemand die tussen de mensen staat. Ik wil spoedig de inwoners en vooral ook de jongeren ontmoeten”, aldus de net beëdigde burgemeester.

Pieter Paans is 55 jaar en lid van het CDA en hij was vanaf 2018 wethouder in de gemeente Papendrecht. Daarvoor was hij wethouder en locoburgemeester in de gemeente Cromstrijen. De heer Paans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Cees Reichard

De commissaris van de Koning (links) en Pieter Paans ondertekenen het Koninklijk Besluit.
Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 16 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 23 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00