Isa van den Berg
Isa van den Berg Foto: Tim Streng

Schaatsrecords voor De Ruijter en Van Kooten

Algemeen

Weinig schaatswedstrijden in de voorbije weken. Maar SVO-pupil Kay de Ruijter pakte wel zijn kansen tijdens de enige wedstrijd waar hij aan meedeed. Zijn broer Kees en zus Evi namen afgelopen weekend deel aan de Nederlandse juniorenkampioenschappen in Heerenveen en ter voorbereiding toog de Polsbroekse familie in de kerstvakantie naar het Duitse schaatsoord Inzell.

Kay nam daar op 6 januari deel aan de Frillensee Cup. Op de 500 meter verbeterde hij zijn persoonlijk record tot 49.40. Een supersnelle tijd, zeker als je daarbij in ogenschouw neemt dat Kay volgend jaar nog steeds in de pupillencategorie schaatst. In de Max Aicher Arena, waar later dit jaar de wereldkampioenschappen allround en sprint worden gehouden, schaatste hij met 1.45,15 ook een PR op de 1000 meter. Deelname aan de Frillensee Cup was een geweldige ervaring voor de jongste De Ruijter, want hij schaatste zijn wedstrijden in het prachtig besneeuwde Inzell te midden van een internationaal deelnemersveld met veel Midden- en Oost-Europese schaatsers. De Thai Nopphaket Suansuk zorgde daarbij wel voor een heel bijzonder internationaal tintje. De welbekende kers op de appelmoes!

Evenals zijn broer en zus mag Kay meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen. In dit geval het door STV Eemsmond georganiseerde Nederlands Pupillentoernooi in Groningen. Volgende zaterdag gaat hij daar de strijd aan met zo’n dertig andere B-pupillen.

Barrière

Isa van den Berg bond op Oudejaarsdag in alle vroegte haar wedstrijdschaatsen onder en knalde in Utrecht naar persoonlijke records op de 100 en 300 meter. Meest opvallend was echter de 49,65 op de 500 meter. De C-junior scherpte onlangs in Heerenveen haar PR met maar liefst drie seconden aan tot 49.38. Deze tijd benaderde ze nu in Utrecht. Een Utrechts persoonlijk record dus! Ook Giel van Bruggen en Marit Kool luidden 2023 uit met nieuwe toptijden.

Daphne van Kooten was afgelopen zondag zelfs sneller dan ooit op de 500 meter. Op de 500 meter slechtte ze in Utrecht de barrière van 45 seconden en gleed na 44.97 over de finish. Volgende week schaatsen zowel Isa van den Berg als Daphne een wedstrijd in Heerenveen. Wellicht dat ze daar hun beste tijden weer kunnen verbeteren.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 4 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 6 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 9 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00