Mirthe Markus organiseert de escaperoom in Hekendorp.
Mirthe Markus organiseert de escaperoom in Hekendorp. Foto: Margreet Nagtegaal

Opnieuw spannende escaperoom in Hekendorp

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Vorig jaar was de escaperoom een groot succes en daarom nu in de herhaling. De escaperoom ‘Kom op kraambezoek’ in Hekendorp in De Boezem. Een spannende escaperoom voor groepen van ongeveer zes personen en vanaf 10 jaar. Een leuke manier om stil te staan bij kerst.

Vorig jaar werd tussen kerst en oud en nieuw de Escaperoom ‘Kom op kraambezoek’ opgezet in De Boezem. Dat was een groot succes en er was zoveel animo dat veel mensen teleurgesteld moesten worden. Het TIP in Oudewater vond het ook een leuke kerstactiviteit en stelde aan Mariette Markus de vraag of ze het dit jaar nog een keer wilden organiseren. Zodoende organiseren Mariëtte Markus, nu met haar dochter Mirthe (18) samen, opnieuw de escaperoom ‘Kom op kraambezoek’. Mirthe doet een opleiding voor facilitair manager en kan het als studieproject doen. Zij doet veel van de organisatie deze keer en zij zocht ook een project uit waar de opbrengst naar toe gaat. Ze kwam een goed doel tegen van de HGJB in Costa Rica. Een opvanghuis voor tienermeiden die vanwege drugsgeweld daar opgevangen worden en weer toekomstperspectieven krijgen. Omdat ze zelf ook tiener is en volop met haar toekomst bezig is sprak haar dit direct aan. De opbrengst gaat naar dit doel.

Het niveau is best pittig

Van woensdag 27 december tot en met zaterdag 30 december is de escaperoom er. Via het emailadres moet je je van tevoren opgeven en je ontvangt dan een link met een reserveringstijd in de middag of de avond. De escaperoom is goed te doen met een groep van vier tot zes personen. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen meedoen maar wel samen met volwassenen. Leuk voor gezinnen of een vriendengroep. Het niveau is best pittig! De opzet is precies dezelfde als vorig jaar dus vooral voor mensen die toen teleurgesteld moesten worden en de escaperoom nog niet gedaan hebben is het een leuk uitje. Hij kan eventueel goed gecombineerd worden met een hapje en een drankje in de Uitspanning in Hekendorp. In De Boezem kan men ook een drankje krijgen. “Een beetje reuring in ons dorp is in de wintertijd ook fijn,” zegt Mirthe.

Het is voor iedereen toegankelijk, laagdrempelig en kennis van het kerstverhaal is niet nodig. Mirthe heeft er veel zin in. “Ik kijk er echt naar uit en ik krijg veel hulp, want dat is echt nodig.”

Beleef het kerstverhaal eens op een nieuwe manier. Aanmelden of informatie via escaperoomhekendorp@gmail.com. Per groep kost het 30 euro.

Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 1 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 18 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 20 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 23 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00