Trinity treed op voor een volle zaal.
Trinity treed op voor een volle zaal. Foto: Margreet Nagtegaal

Kerststallen tour in paardenbak

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Zaterdag 9 december vond er een bijzonder kerstconcert plaats in Oudewater. In de paardenbak van de Manege van De Hollandsche IJsselruiters werd de sfeer gecreëerd van een stal om dichtbij het kerstverhaal te komen. De Nederlandse Band Trinity hield een kerststallentour door Nederland en deed deze keer ook Oudewater aan. Een bijzonder kerstconcert en zoals ze het zelf noemen een ‘Hemels’ feestje.

Trinity is een Nederlandse worldbeat band die bestaat uit vier personen: de broers Johan, Elbert en Niek Smelt, en hun vriend Bert Bos. Voor de kerststallentour was de band uitgebreid tot negen. Manager Marten IJmker vertelt hoe het idee van een kerststallentour is ontstaan. “We speelden een keer in de zomer in een stal. Dat vonden we zo leuk dat we zeiden dat willen we in de winter doen met kerst. We gingen bellen met boeren of er ergens een schuur was om te gebruiken. Maar in de winter staat alles vol met dieren. Daardoor kwamen we uiteindelijk bij een manege terecht. In de paardenbak is de sfeer van een kerststal prima te creëren. Zo gaan we door heel het land met de tour op bezoek bij maneges.”

Op de vraag hoe ze in Oudewater terecht zijn gekomen antwoordt Marten; “We waren andere jaren in Gouda in een manege. Maar die paardenbak was niet zo groot. In Oudewater bleek die veel groter te zijn.” Het concert trekt gezinnen en veel jonge mensen. Er is warme chocomelk, vuur en een patatkraam. De sfeer is buitengewoon gemoedelijk. Er worden tijdens het concert voornamelijk kerstliederen gespeeld, wel meer dan zestig liedjes komen voorbij. Om mee te zingen, naar te luisteren en om bij te dansen. In Oudewater zijn twee optredens. In de middag en een in de avond.

We houden ervan om een feestje te bouwen

Trinity is bekend in Nederland. Ze is begonnen in 2003 en heeft op vele verschillende podia gestaan. De gebroeders Smelt zijn grotendeels opgegroeid in Peru, en de Zuid-Amerikaanse invloeden zijn, samen met wat Keltische klanken, terug te horen in hun muziek. Verder kenmerkt hun muziek zich door het gebruik van allerhande wereldmuziek zoals Afrikaanse beats. Hun nummers zijn in het Spaans, Engels en hun albums bevatten voor een aanzienlijk deel christelijke thema’s. Ze houden ervan om een feestje te bouwen waar mensen plezier aan beleven. Ieder die je spreekt tijdens het concert beaamt de bijzondere sfeer. Tijdens het concert treedt ‘s middags een klein kinderkoortje op en in de avond een zanggroep. Trinity wil met deze concerten op een unieke manier de kerstboodschap dicht bij mensen brengen.

Trinity in de sfeer van een stal.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 10 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 12 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 15 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00