In de Broeckerstraat, bij de finish van de Santa Runzal de Coca Cola Kerst-vrachtwagen staan.
In de Broeckerstraat, bij de finish van de Santa Runzal de Coca Cola Kerst-vrachtwagen staan. Foto: Celine Wagenmakers

Wandelen en winkelen op de vrijdag van de Kerst3Daagse

Algemeen

Siem van der Burg

Of hardlopen tijdens de Santa Run, dat kan ook nog! Op vrijdag 15 december, de laatste dag van de Kerst3Daagse (van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 december 2023) kan je net als voorheen door de sfeervol verlichte straten wandelen, maar ook nog lekker winkelen.

De horeca en winkeliers zijn bijna allemaal open tot ongeveer 20.30/21.00 uur. Ook diegenen die normaalgesproken op vrijdagavond gesloten zijn. “Toen ik hoorde dat Oudewater Vitaal de Kerst3Daagse weer organiseerde ben ik bij alle ondernemers in Oudewater langsgegaan om ze te motiveren om op vrijdagavond 15 december open te gaan en iets bijzonders te doen. Ze reageerden allemaal heel enthousiast”, zegt Sacha van Sacha lingerie.

We rekenen op een gezellige drukte in de stad. De wandelaars lopen op de vrijdagavond een route door de stad en de deelnemers aan de Santa Run lopen hard op de helft van die route. De wandelaars en het winkelende publiek kunnen voor bijzondere acties en verwennerijen terecht bij de winkeliers en de horeca.

Is het normaal al leuk in de binnenstad van Oudewater, dit is een uitgelezen gelegenheid om van het historische centrum te genieten en om in de kerstsfeer te komen. De straten zijn prachtig verlicht en de etalages sfeervol ingericht.

Naast de acties van de horeca en de winkeliers zorgt Studio Max Dance voor een sfeer verhogende uitvoering. Het winkelende publiek en de deelnemende wandelaars en hardlopers kunnen uiteraard ook een bijdrage leveren aan de sfeer door ‘kerstig’ gekleed te gaan. Wellicht is een kerstmuts of een Santa-pak een idee.

Als klap op de vuurpijl zal in de Broeckerstraat, in de buurt van de finish van de Santa Run de Coca Cola Kerst-vrachtwagen staan.

Voor de wandelingen is aanmelding niet nodig. Die kunnen op elk punt op de route gestart worden. Meer informatie en de routes zijn te vinden op www.oudewatervitaal.nl

Voor ouders en kinderen met een zorgvraag.
Voor ouders en kinderen met een zorgvraag 5 uur geleden
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 12 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 19 mei, 19:00
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 mei, 17:00
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 mei, 14:00
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00