Vier van de tien vrijwilligers van Besmo: v.l.n.r. Gerard Miltenburg, Fijke Achterberg, Piet Miltenburg en Dick Launspach.
Vier van de tien vrijwilligers van Besmo: v.l.n.r. Gerard Miltenburg, Fijke Achterberg, Piet Miltenburg en Dick Launspach.

BESMO zoekt vrijwilligers voor onderhoud van sportpark Oudewater

Algemeen

Siem van der Burg

Het sportpark Marktveld ligt er strak bij. Dat is te danken aan een groep van ongeveer tien vrijwilligers die het terrein onderhouden. Om de continuiteit te waarborgen en het werk wat te verlichten zijn ze naarstig op zoek naar versterking.

Op de foto staan er vier van de ruim tien met de handen op de rug, over elkaar of in de zakken, maar normaal gesproken weten ze de handen prima uit de mouwen te steken om het sportpark tiptop in conditie te houden. Het gaat dan niet alleen om de voetbalvelden en omliggende bosschages, maar ook om de atletiekbaan en het deel van het terrein waar de Yellow Bellies gebruik van maakt.

De mannen zijn onderdeel van Besmo (Beheer Exploitatie Sportpark Oudewater). Deze onafhankelijke stichting is nog voor de fusie van de twee voetbalverenigingen opgericht om het beheer van het sportpark op zich te nemen. In overleg met de gemeente is destijds bij de aanleg van de kunstgrasvelden overeengekomen dat het onderhoud door de (toen nog) twee clubs gedaan ging worden. FC Oudewater is de grootste klant maar daarnaast zijn er veel andere gebruikers zoals LOGO, Topskillz, Oudewater Vitaal, de YellowBellies en organisatoren van activiteiten zoals powerwalk, bootcamp, sport- en schooldagen.

Ben je van goede wil en zie je het zitten om te helpen met het beheer van het sportpark, meld je dan aan als vrijwilliger. Je krijgt er een mooi tijdverdrijf, gezelligheid en voldoening voor terug. Wat je wil doen en hoeveel wordt in overleg bepaald. De huidige vrijwilligers zorgen ervoor dat je ingewerkt wordt en de beschikking krijgt over de juiste kleding en gereedschappen. Alle hulp is welkom om ervoor te zorgen dat het sportpark Marktveld zo mooi blijft als het nu is. Aanmelden kan via mail stichtingbesmo@gmail.com of te bellen met bestuurslid Wil Stalford 06 57161767.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 6 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 8 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 11 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00