De huidige voorzitter Marcel Heijmans en vorige voorzitter Ton Mastwijk.
De huidige voorzitter Marcel Heijmans en vorige voorzitter Ton Mastwijk. Foto: Siem van der Burg

Start kaartverkoop Shrek

Algemeen

Siem van der Burg

De voorbereidingen voor de volgende musical ‘Shrek’ zijn in volle gang. De kaartverkoop is gestart. Dus als u nog geen idee heeft wat u voor de feestdagen moet vragen, dan heeft u dat nu!

Treatief 25 jaar

Het begon allemaal met relatief kleinschalige voorstellingen met alleen kinderen. Vanaf 2003 werden de producties steeds groter en steeds professioneler. Treatief uit Oudewater is inmiddels, zonder te overdrijven, een begrip in de regio en staat garant voor een hoog niveau van de voorstellingen.

In de statuten van 1998 staat dat Treatief is opgericht voor het bevorderen van culturele activiteiten en expressie en de ontplooiing en/of educatie van deelnemers van mogelijk alle leeftijden bij diverse activiteiten. De stichting wil, voor een zo groot mogelijk publiek, toegankelijke theaterproducties maken waarin wordt gezongen, gedanst en geacteerd. “De lat ligt erg hoog”, zeggen Ton Mastwijk (voorzitter van 2003 tot en met 2022) en Marcel Heijmans (de huidige voorzitter). Ze raken niet uitgepraat over Treatief. “Natuurlijk was er wel eens iets loos, maar de mooie herinneringen voeren de boventoon.”

Een gezelschap waar je bij wilt horen

“Wat mij altijd opviel bij Treatief was de saamhorigheid bij spelers, vrijwilligers, bestuur en orkest. Iedereen voelde zich gewaardeerd en welkom waardoor het eigenlijk altijd een mooi succes werd.” Marcel Heijmans die de voorzittershamer in 2022 overnam, beaamt dat en voegt er aan toe dat het net een grote familie was en dat er mooie vriendschappen ontstonden. “Het was elke keer wel weer een uitdaging om de organisatie rond te krijgen en de financiële huishouding op orde te houden”, vervolgt Mastwijk. “Gelukkig waren er altijd voldoende sponsoren en werden er heel veel kaarten verkocht. Bij de laatste productie (Sound of Music) waren er ruim 3.500 bezoekers. Treatief heeft nooit te klagen gehad over een gebrek aan spelers, sponsoren of publiek.”

“Elk jaar zijn er meer kandidaten voor de rollen dan dat we plaats hebben”, zegt Marcel Heijmans. “Af en toe moeten we aanmelders dan ook teleurstellen. Het is wel een luxeprobleem. We kijken met trots terug op wat er is gepresteerd en op het imago dat we hebben opgebouwd.”

Heel veel Oudewaternaren hebben in de loop der jaren meegespeeld of meegeholpen. Een aantal van de huidige volwassen spelers waren er bij de eerste uitvoering als kind al bij.

Door de jaren heen een zeer gevarieerd programma

Vijfentwintig jaar geleden was ‘Hofick Proper’ de eerste productie, alleen met kinderen. Daarna volgden ‘Kelders’ en ‘Ongewoon’. Bert Frölich schreef die eerste producties zelf en regisseerde ze ook. Even om het geheugen op te frissen: in 2001 Gidsen, 2003 Omhoog die stok, 2005 Sneeuwwitje, 2008 De Jantjes, 2010 Blood Brothers, 2012 Anatevka, 2013 Vals plat, 2015 Tussentijd, 2017 The Wedding Singer, 2019 Ciske de rat en in 2022 The Sound of Music.

Later vieren, nu eerst alle aandacht voor Shrek

Inmiddels wordt er hard gerepeteerd voor de musical Shrek die in het voorjaar van 2024 wordt uitgevoerd. “Daar ligt nu de nadruk op”, zegt Marcel Heijmans. “De organisatie van de voorstellingen is een forse klus en ook de repetities slokken van alle betrokken veel tijd en energie op. Het vieren van ons 25-jarig bestaan gaan we daarna zeker nog alle aandacht geven.”

Vandaag, dinsdag 28 november, start dus de kaartverkoop van ‘Shrek de Musical’. Weet u nog geen cadeautje voor de feestdagen dan is een kaartje voor Shrek misschien een idee!

Speciaal voor alle kinderen tot en met 12 jaar sponsort Kiremko de helft van het kaartje!
Voor het eerst zijn de kaartjes te koop via een online ticketsysteem in de webshop van www.treatief.nl.
Je kunt kaarten voor de 1ste, 2de en 3de rang voor de negen voorstellingen (tussen 12 en 20 april 2024) bestellen.
Zo kun je jezelf op tijd verzekeren van een vaste zitplaats.
Ga voor het bestellen van kaarten naar www.treatief.nl en boek eenvoudig en exclusief via de Treatief webshop van Ticketview.

Alle aandacht voor Shrek
The Sound of Music in 2022.
Gidsen in 2001.
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 3 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 4 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 7 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 9 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 11 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 12 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 15 mei, 18:00