Afbeelding
Foto: Siem van der Burg

De kerstboom staat weer in Oudewater

Algemeen

Siem van der Burg

De Oudewaterse binnenstad is nog sfeervoller dan dat ‘ie altijd al was. Voor de dertiende keer is er weer een door Oudewaterse ondernemers gefinancierde boom geplaatst. Alhoewel Oudewaters, dit keer betaalde Delynn Bradshaw van Idaho Steel Products uit America de boom.

Voormalig burgemeester Pieter Verhoeve meldde lang geleden dat er bij de gemeente geen geld was om een kerstboom op de markt te plaatsen. Jan Dionisius, Rob Louwer, Joost Brand en Jan van Dam van ‘de club van 30’ vonden daar wat van en namen de taak op zich om ervoor te zorgen dat er elk jaar toch een kerstboom geplaatst kon worden. Jan van Dam nam het op zich om elk jaar de boom te plaatsen en een andere ondernemer te vinden die de rekening mocht betalen.

Dit jaar werd er aan de koffietafel in de Dijketelg over gesproken wie er aan de beurt zou zijn voor de betaling van de rekening, toen zakenpartners Delynn Bradshaw en Paul Oosterlaken van Kiremko waren aangeschoven. Delynn komt al 28 jaar in Nederland vanwege de samenwerking met Kiremko. Hij pakte met groot plezier de handschoen op en mocht op zaterdag 9 december helpen de boom te versieren.

De volgende generatie van de initiatiefnemers staat klaar om te zorgen voor continuïteit van de traditie. Stef van Dam, Pepijn Brand en Jeroen van Ingen (medewerker van Dionisius) worden elk jaar bij de plaatsing betrokken. Jan van Dam: “Ze zien dan wat de betrokkenheid van ondernemers in Oudewater teweegbrengt. Mooi toch?” Delynn mocht enkele ballen in de boom hangen. Die waren op initiatief van de ‘Vrienden van Oudewater’ dit jaar gevuld door bewoners van De Wulverhorst, Veldzicht, De Parel en Boere-erf.

Delynn mocht enkele ballen in de boom hangen.
Voor ouders en kinderen met een zorgvraag.
Voor ouders en kinderen met een zorgvraag 5 uur geleden
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 12 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 19 mei, 19:00
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 mei, 17:00
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 mei, 14:00
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00