Afbeelding

Volleyballers van Jupiter stunten in beker

Algemeen

Jupiter Heren 1 heeft donderdag voor een regelrechte stunt gezorgd in het bekertoernooi (3-1 winst). De nummer vier in de promotieklasse had vooraf pech met de loting en stuitte op derde divisionist (hogere klasse) Switch Hooglanderveen Heren 1. Jupiter, dat de laatste wedstrijden steeds beter in vorm leek te komen, bevond zich dus in de underdog positie. Niets bleek minder waar. Een hoogstaande wedstrijd was het gevolg, zowel Switch als Jupiter maakte er een ware strijd van met vele hoogtepunten. Jupiter, dat zenuwachtig begon, speelde vanaf set twee zijn beste volleybal tot nog toe dit seizoen.

 De wedstrijd moest gestart worden zonder de afwezige Robin van Achthoven en met meerdere niet fitte spelers op de bank. Het basisteam bestond uit Jop Verweij, Robert de Vries, Giel van der Wijden, Ruben Hogendoorn, Robin van der Laan en Corjan Harkes. Zoals gezegd begon de wedstrijd met een zenuwachtig Jupiter. Al snel bouwde Switch een duidelijke voorsprong op die Jupiter niet meer te boven wist te komen. Set één ging zo met 18-25 naar de gasten uit Hooglanderveen. Vanaf set twee gooide Jupiter de schroom van zich af en begon te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Een sterke service serie aan het begin van de tweede set van Jop zorgde voor een 11-1 voorsprong. Met stabiel aanvalsspel bleef de voorsprong staan en wist Jupiter de tweede set met 25-16 te winnen. 

Het vertrouwen was er inmiddels en dat was te zien in het verdere verloop van de wedstrijd. Het blok van Robert liep als een trein en ook Robin wist meerdere punten te scoren met zijn sprongservice. Een bijna foutloze set drie (25-19) en vier (25-22) zorgde voor de 3-1 winst. In de volgende ronde wacht koploper in de promotieklasse AVV Keistad uit Amersfoort. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd nog verloren. Jupiter lijkt echter zijn draai te hebben gevonden en ziet mogelijkheden eind deze maand.

Afbeelding
The Amazing Stroopwafels komen in Montfoort 2 uur geleden
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 3 uur geleden
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 4 uur geleden
Afbeelding
Herdenken? 9 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 12 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 8 mei, 19:00
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 8 mei, 18:00
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 8 mei, 17:00