Afbeelding

Jupiter Heren 1 stijgt boven zichzelf uit tegen de nummer 1

Algemeen

Deze week hadden de volleyballers van Jupiter Heren 1 uit Oudewater maar liefst twee wedstrijden op het programma staan. Dinsdagavond begon de drukke week met een inhaalwedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie. De mannen van Jupiter waren erg onder de indruk van de lange mannen van VCV die tot dinsdag nog maar vier sets verloren hadden. Hierdoor waren de verwachtingen niet al te hoog.

Vanaf de eerste set begon Jupiter echter zeer overtuigend met mooi volleybal en hoge druk. VCV had hierdoor de grootste moeite in hun spel te komen. VCV probeerde in de eerste set met veel prikballen het spel van Jupiter te ontregelen. Tot aan de 20 had Jupiter eigenlijk constant een kleine voorsprong. Boven de twintig leek er wat spanning in het spel te komen van Jupiter. Door minder vrijuit aan te vallen liet het thuisteam de winst van de eerste set uit hun handen glippen (23-25).

Ook de tweede set kwam Jupiter weer sterk uit de startblokken en was er een duidelijk geloof ontstaan dat er misschien zelfs wel een winst te behalen was. Het team, onder leiding van Arjen Dening, leek vleugels te krijgen en iedereen steeg ver boven zichzelf uit. Met vooral aanvallende uitschieters van Ruben Hogendoorn, die de blokkering van de tegenstander tot wanhoop dreef en Corjan Harkes, die handig gebruik maakte van de lengte van de tegenstander door de ballen via de handen van de tegenstander buiten het veld te werken. Met meerdere setpoints in het voordeel van Jupiter was het uiteindelijk toch VCV die het hoofd koel wist te houden en de set naar zich toe kon trekken (27-29).

De derde set leek een herhaling van zetten en ook hier lukte het Jupiter niet om het goede werk te belonen met setwinst. (20-25). De laatste set had VCV een paar wissels doorgevoerd en ook bij Jupiter moest er gewisseld worden omdat middenspeler Jordy van Schaik vroeger weg moest. Jupiter wist goed te profiteren van de wissels bij VCV en dankzij een hoge servicedruk ontstond er een riante voorsprong. VCV probeerde zich nog terug te vechten in de set, maar kon niet voorkomen dat de laatste set in het voordeel van Jupiter beslecht werd. (25-19).

Na de mooie wedstrijd van dinsdag waren de verwachtingen zaterdag tegen Switch heren 1 een stuk hoger gespannen. Gesteund door een groep oud heren 1 spelers op de tribune begon Jupiter deze wedstrijd met veel vertrouwen. Er was veel beleving in de wedstrijd en er werd voor elk punt hard gevochten. Helaas bleek Jupiter nog niet helemaal hersteld van de intensieve wedstrijd van dinsdag en had de grootste moeite om het snelle spel van Switch te lezen. Mede dankzij het sterke verdedigende spel van Switch beleefde Jupiter een teleurstellende verliespartij (1-3).

Donderdag 2 februari moet Jupiter het opnieuw opnemen tegen VCV en hoopt het team zichzelf te belonen met meer punten.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 13 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 15 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 18 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00