Jupiter Dames 1 vecht zich naar winst tegen Volevo

Zaterdagavond stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor Jupiter Dames 1. De eerste weken van het nieuwe seizoen stonden in het teken van flexibiliteit. Doordat de eigen sporthal niet beschikbaar was door het opvangen van vluchtelingen moest er getraind worden in sporthallen in Benschop en Linschoten. Een rommelig begin van het seizoen. Vanaf afgelopen week was de zaal echter weer beschikbaar en kon dus ook de eerste echte thuiswedstrijd gespeeld worden. Met een tribune gevuld met supporters van de thuisploeg kwam Volevo uit Leidschendam op bezoek. Een op voorhand gelijkwaardig team gezien de ranglijst.

Jupiter kon met een volledig fitte selectie aantreden. Alleen coach Mitchell Sanders werd eenmalig vervangen door Robin van der Laan. Ook Nika Morsink keerde terug in de selectie na een volleybalsabbatical vorig seizoen. De basis bestond uit Britt Groenewoud, Jessica Slager, Vera van Eijk, Shari van der Wilk, Marion van den Hoogen, Melissa Klarenbeek en aanvoerster Sabine Slootweg.

Jupiter startte sterk aan de eerste set. Direct vanaf het begin speelde het team met de juiste intensiteit. Met een sterke serve werd Volevo flink onder druk gezet. Aanvallend kon de tegenstander zo weinig tot niks forceren tegen Jupiter. Toch ging het lange tijd gelijk op. Tot 17-17 leek het een spannend einde van de set te worden. Een serveserie van Vera van Eijk zorgde er echter voor dat Jupiter uitliep naar een comfortabele 25-19 winst. Het beeld van set twee en drie was niet veel anders. Zowel Jupiter als Volevo konden weinig variëren in hun aanvalsspel door de hoge servicedruk aan beide kanten. Veel set-ups kwamen dan ook terecht op de buitenkant waar alle drie de passer-lopers veel punten bij elkaar sloegen. Beide sets gingen naar Jupiter met 25-21 en 25-20.

De 3-0 voorsprong betekende een gegarandeerde overwinning voor Jupiter. De laatste set kon nog wel een extra punt voor de ranglijst opleveren. Met inmiddels Eva van Schaik en Nika Morsink in de ploeg begon ook set vier hoopvol. De libero van Volevo werd compleet uit de wedstrijd geserveerd wat resulteerde in een continue voorsprong van drie punten gedurende de eerste helft van de set. Concentratieverlies in de tweede helft van de set zorgde voor een serveserie van Volevo dat zo de voorsprong pakte met 19-22. Van een knappe comeback leek vervolgens sprake toen het 23-23 werd. Toch pakte Volevo uiteindelijk verdiend een set (23-25).

Een strijdbaar en aantrekkelijk spelend Jupiter pakt zo de winst met 3-1. Hierdoor stijgt het naar plek twee in de eerste klasse. Eén puntje achter concurrent Vollingo uit Gouda.

Komende week staan er wederom twee thuiswedstrijden op het programma voor Jupiter. Donderdagavond komt VTC Woerden op bezoek voor een bekerwedstrijd en zaterdag is het Servia uit Vianen dat om 14.00 uur naar de Noort Syde komt.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 10 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 12 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 15 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00