Afbeelding

Maestro’s en Oud IJzer bij Ons Genoegen

Algemeen

Siem van der Burg

Op zaterdagavond 4 november aanstaande geeft Muziekvereniging Ons Genoegen weer een concert waarin een vijftal Montfoorters de strijd met elkaar aangaan. Wie wordt dit jaar de beste dirigent van 2023? Zij gaan dan om de beurt het orkest dirigeren! En … op zaterdag 28 oktober wordt er weer oud ijzer ingezameld.

Maestro

De vijf die de uitdaging aangaan zijn: Vincent Kemp (van CV Les Bouttoniers), Tessa den Hartog (van CV Les Femmes des Coeurs), Mireille Veldman (organisator IJsselconcert), Marcel Peeters (beheerder St. Josephgebouw) en Kees van Dalen (wethouder van Cultuur).

Het belooft een geweldige avond te worden met mooie muziek. Er staan stukken op de rol zoals Door de Wind (van Stef Bos), Roller Coaster (van Danny Vera), Skyfall (Adele), Beatles Gold, Triomfmars uit Aïda en nog veel meer. Het zangduo Chickadee zal het orkest vocaal begeleiden! De Maestro’s staan dus voor een grote uitdaging. Tijdens de repetities bleek dat ze het spannend vinden maar er ook heel veel zin in hebben. Kom zaterdagavond 4 november naar het St. Joseph Zalencentrum. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. De zaal is open om 19:00 uur en het concert begint om 19.30 uur.

Oud IJzer

Op zaterdag 28 oktober organiseert Muziekvereniging Ons Genoegen weer een grote oud ijzer inzamelingsactie. Deze actie wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de aanschaf en het onderhoud van nieuwe instrumenten. Oud ijzer verandert dus op deze manier in mooie nieuwe instrumenten!

VMR uit Montfoort zet een container op het Pastoor Spaanplein neer. Vanaf 08.30 uur tot 13.00 uur kan iedereen hier zijn oud ijzer inleveren. Te denken valt aan ijzeren plaatmateriaal en oude machines maar ook fietsen, brommers, grasmaaiers, hekwerken, archiefkasten enz. Niet alleen ijzer is welkom, computers, wasmachines, drogers en vaatwasmachines ook. De apparatuur hoeft niet meer te werken. Koelkasten en vriezers mogen helaas niet in de container! Ook TV’s en beeldschermen, autobanden, olie/vloeistoffen en asbest kunnen niet worden ingeleverd.

Naast het inleveren op het Pastoor Spaanplein kan het oud ijzer binnen Montfoort en Linschoten ook tussen 09.00 en 13.00 uur opgehaald worden. Opgeven kan door te bellen met Martin Schrijvershof: 06 57370231 of te mailen naar info@onsgenoegen-montfoort.nl.

Afbeelding
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 9 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 10 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 11 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 14 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 16 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes 19 uur geleden
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00
Lopers komen aan bij 't Kruispunt.
Bevrijdingsvuur in Linschoten 7 mei, 18:00