Afbeelding
Foto: Siem van der Burg

Vakantie Bijbelfeest

Algemeen

Siem van der Burg

Op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober was het feest in Montfoort. Ondanks het weer op de vrijdag, of misschien wel dankzij het weer, verzamelden zich ruim honderd verschillende kinderen bij de STAM-tent in het stadspark om het Vakantie Bijbelfeest van de Hervormde gemeente Montfoort te vieren.

Het thema van het Vakantie Bijbelfeest was ‘Koninklijk’. Het ’koninklijke’ van Jozef (de onderkoning van Egypte) en ‘onze Koning’ Jezus. De spellen, bijbelverhalen en zelfs het knutselen van de troon stonden in het teken ‘Koninklijk’ De kinderen leerden ook nog een bijbeltekst uit Romeinen 8:28 met gebaren: “En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede!’.

Medeorganisatoren Marco Bakker en Nelleke van den Berg waren erg blij met de opkomst. “De eerste stralende dag hadden we 75 kinderen in en om de tent en de tweede regenachtige dag hadden we zelfs 85 kinderen in de tent. Het zijn kinderen van alle gezindten en veelal kinderen die nog nooit van Jezus hebben gehoord. Dat is met name onze doelgroep voor dit Vakantie Bijbelfeest.”

“We doen het nu voor het tweede jaar. Het feest wordt in de herfstvakantie gehouden omdat in de zomer al door de VOM en in de omliggende plaatsen een bijbelweek wordt georganiseerd. De grotere opkomst en het enthousiasme van de kinderen, de vele vrijwilligers en de ouders (die vrijdagavond konden zien en horen wat hun kinderen hadden gemaakt en geleerd) zorgen ervoor dat we dit Vakantie Bijbelfeest graag elk jaar willen laten terugkeren.”

Op donderdag 19 en vrijdag 20 oktober was het feest in Montfoort.
Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 10 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 12 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 15 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00