De schooldirecteuren, manager en medewerkers van Quadrant laten trots hun nieuwe naambord zien. Sven Verweij mocht als lintjesknipper ook op de foto.
De schooldirecteuren, manager en medewerkers van Quadrant laten trots hun nieuwe naambord zien. Sven Verweij mocht als lintjesknipper ook op de foto. Margreet Nagtegaal

Touwhuis is een nieuwe peutergroep van Quadrant

Algemeen

Stichting Quadrant Kindercentra opende op 27 oktober officieel de deuren van een nieuwe peutergroep in Oudewater. Deze peutergroep met de naam Touwhuis bevindt zich in het Cultuurhuis en werkt nauw samen met de Immanuelschool en de Schakels. Een nieuwe peutergroep met een specifieke visie.

De organisatie van Stichting Quadrant Kindercentra is in de omgeving van Oudewater al in veel plaatsen te vinden. Voor Oudewater is het de eerste locatie met een peutergroep. Aan het begin van dit schooljaar zijn ze gestart en nu alles echt klaar is kon de officiële opening plaats vinden. Manager Elise Faay vertelt dat de plek in een school bewust gekozen is. “De peuters maken op een ongedwongen manier al kennis met het schoolgebeuren. Dan is straks de overgang niet groot meer. Maar ook de samenwerking met de scholen is heel bijzonder en belangrijk.” Ze vertelt dat de peuters tegelijk samen buitenspelen met de kleuters. Maar ook thema’s die op de basisschool aan de orde zijn pakt de peutergroep zoveel mogelijk en op hun niveau ook op. “Straks met het Sinterklaasfeest doen we dat samen met de scholen.” De visie hierachter is om de aansluiting bij de basisschool voor de peuters zo makkelijk mogelijk te maken. Elise benoemt ook dat de samenwerking met de scholen heel bijzonder is. “Met de kleuterjuffen wordt nauw samengewerkt.” Van alle mogelijkheden van het gebouw, zoals de gymzaal en kinderboeken kan door de peutergroep gebruik worden gemaakt.

Er is veel veranderd in de peuteropvang

Angelique Bakker is de peuterjuf, oftewel pedagogisch medewerker, ze heeft veel veranderingen meegemaakt in de peutergroepen. “Vroeger heette het een peuterspeelzaal. Spelen stond voorop. Maar nu is er veel meer aandacht voor spelend leren. Veel zingen, veel taalspelletjes enzovoort.” Er is ook voor- en vroegschoolse educatie. Speciaal voor kinderen met een onderwijs of ontwikkelingsachterstand. “Dan krijgen deze peuters extra aandacht en er is een speciaal programma zodat ze makkelijker instromen in het basisonderwijs.” Er kunnen nog kindjes bij in het Touwhuis. Van maandag t/m donderdag is de nieuwe peutergroep geopend van 08.30 tot 12.30. Elke woensdagochtend kunnen ouders gewoon even binnenlopen met hun kind vanaf 08.30 tot 10.00. “Kom gewoon eens kijken.” Buiten vindt de officiële opening plaats. Te midden van een ballonnenboog mag Sven Verweij, een van de eerste kindjes, het lint doorknippen, terwijl de basisschooldirecteuren en veel leerkrachten toe staan te kijken. De verbondenheid met de twee scholen is daarmee goed duidelijk. De peutergroep Touwhuis is in het eerste lokaal direct aan de rechterkant als je de Immanuelschool inloopt.

Margreet Nagtegaal

Michel van de Hadelkamp, Marja Knotters, Rob Gligoor, Herman van Scheppingen en Joost van Vliet.
BMM had er plezier in 6 uur geleden
Na de tocht door de stad op de platte natte kar, mochten de kinderen de complimenten ontvangen van de wethouder van sport.
OZV jeugd met platte kar naar het stadhuis 7 uur geleden
Inloopbijeenkomst tweede brug in Haastrecht.
Inloopbijeenkomst tweede brug in Haastrecht 8 uur geleden
Afbeelding
Cursus Christendom 8 uur geleden
Op de valreep ging Haastrecht toch nog het schip in.
Onzorgvuldig Haastrecht doet zich te kort 9 uur geleden
Wie pas na de rust op het complex van het Goudse Olympia verscheen en de tweede helft aanschouwde mocht zich min of meer gelukkig prijzen.
Een helft spektakelvoetbal 10 uur geleden
Robin van de Poll met zijn boek 'Van quaat tot erger'.
Het gaat 'van kwaad tot erger' met de Van de Pollen uit Montfoort... 10 uur geleden
Afbeelding
Investeren in vastgoed? 10 uur geleden