Gelijkspel voor Linschoten

Sporting Leiden - FC Oudewater 3 - 4

De wedstrijd begon voor de Oudewaternaren al met een tegenvaller. Ivo Anbergen haakte af in de warming-up met een knieblessure en moest vervangen worden door Sjoerd Wiltenburg. Met in het achterhoofd de rommelige pot voetbal tegen de Leidenaren thuis in Oudewater, besloten de bezoekers meteen orde op zaken te stellen door in de eerste minuten even flink uit te pakken. In de loop van de wedstrijd kwamen ze echter bijna bedrogen uit. Met de drie punten van zaterdag blijven de mannen van Redel & Co echter wel acht punten verwijderd van hun naaste belagers.

Snelle scores

De eerste Oudewaterse aanval binnen 30 seconden leverde al bijna een doelpunt op, de tweede die nog binnen de minuut plaatsvond had wel een positief resultaat; Sebastiaan Evers liet de 0-1 noteren. Luttele seconden later leverde een handsbal binnen de zestien een strafschop op en die werd vakkundig benut door Simon La Lau en binnen twee minuten stond er dus al 0-2 op het Leidse scorebord. ‘Kat-in-het-bakkie’ zou je denken, maar niets bleek minder waar. In minuut 6 maakte Sipan Khalid handig gebruik van een enorm misverstand in de Oudewaterse defensie en bracht het verschil terug tot een doelpunt; 1-2 (6e min.). En of het nog niet genoeg was in zo’n korte tijd, kon ook de 2-2 worden genoteerd. Gescoord door dezelfde maker Khalid, die de bal uit een hoekschop binnentikte (10e min.). Veel doelpunten dus in een korte tijd. Al met al spannend, maar niet fraai. Vooral leuk voor de neutrale kijkers. Nog voor het rustsignaal viel er nog een doelpunt. Dit keer ging er een soloactie van Simon La Lau aan vooraf. Genoemde speler kon ook de afronding voor zijn rekening nemen en met zijn ploeggenoten de kleedkamer opzoeken om even wat bij te komen; 2-3 (37e min.).

Nog meer spanning

De spanning was echter al snel weer terug in de wedstrijd. De aanleiding was een handsbal van Walter van der Neut binnen het daarvoor “verboden gebied”. Melvin Dieke verzilverde dit buitenkansje; 3-3 (48e min.). Dieke vormde overigens samen met Jordy Heemskerk een stevig verdedigingsblok achterin bij Sporting. Diverse pogingen verder van o.a. Tim Goes -hij probeerde een hoogstandje i.p.v. koel af te ronden- en zijn collega aan de overkant Khalid die ook verzuimde om dat te doen waarvoor hij aangenomen was namelijk scoren. Een blunder van de Leidse goalie Van der Meulen werd, tot zijn grote genoegen, niet afgestraft.

Beloning

De Oudewaternaren drongen, met het eindsignaal steeds dichter bijkomend, toch weer iets meer aan en werden daarvoor uiteindelijk beloond. Invaller Willem La Lau schoot de bal dwars door een mêlee van spelers tegen het Leidse net; 3-4 (63e min.) Sporting stroopte de mouwen nog eens op en Khalid was weer erg dicht bij de volgende gelijkmaker. Met een uiterste inzet wist Jesper van der Zwart zijn vrije doorloop te voorkomen. Er was even sprake van een soort domino-effect. De Oudewaternaren vielen bij bosjes om na de vaak wat te stevige Leidse aanpak zo kort voor het einde. Keeper Meuleman moest ook nog een keertje als de reddende engel optreden bij een heel grote kans van Ronald Mink. Met veel inzet werden uiteindelijk de drie punten uit het vuur gesleept.

Linschoten - SCH’44 1-1

Linschoten heeft aan het duel met kampioenskandidaat SCH ‘44 uit Harmelen een puntje overgehouden. Hoewel het gelijke spel de juiste afspiegeling was van de wedstrijd, zullen de roodwitten heel even gehoopt hebben op de volle buit. Sam da Cruz werd namelijk een paar minuten voor tijd binnen de beruchte lijnen onder de voet gelopen, maar de uitstekende arbiter vond het te weinig voor een strafschop. Op het drukbezochte Sportpark Rapijnen moest de thuisploeg al vroeg een tegentreffer incasseren. Het scorebord stond op zeven minuten toen Joey van Kouwen zich in zijn eigen zestienmetergebied liet aftroeven door een Harmelaar. Deze bracht de bal snel voor en zag zijn ploeggenoot simpel binnenschuiven: 0-1. De gasten lieten de bal makkelijk rondgaan en Linschoten kreeg in de eerste twintig minuten geen grip op de middenvelders. Trainer Pieter Ooms besloot hierop de formatie om te gooien en langzaamaan werden de verhoudingen in het veld meer gelijk. Tamelijk onverwachts maakte Linschoten in de 43ste minuut de gelijkmaker. Een combinatie tussen Vahid Demirbas en Sam da Cruz werd door laatstgenoemde in de verre hoek geschoten; 1-1. Dat was even wennen voor SCH ‘44, want al vijf wedstrijden op rij hoefden zij geen tegentreffer te slikken. Nadat Isa Kurt zich met een enkelkwetsuur moest laten vervangen door Alex Oskam, klonk het rustsignaal.

De gelijkmaker had Linschoten duidelijk de geest gegeven, want vroeg in de tweede helft kregen de gastheren weer een mogelijkheid. Vanaf de linkerkant werd Sam da Cruz in stelling gebracht, maar zijn schuiver werd door de SCH-goalie simpel gepakt. De Harmelaren voerden de druk wel op, maar de uitstekende Linschotense verdediging gaf geen krimp. Een paar schoten uit de tweede lijn werden door Eric Nell knap gepareerd en de handvol hoekschoppen werd door SCH ‘44 zelf knullig om zeep geholpen. SCH’44 - dat moest winnen om in het spoor van koploper Woerden te blijven - creëerde in het laatste kwartier heel weinig en was zichtbaar beducht voor de snelle uitbraken van Linschoten. Invaller Daan Roozenboom zorgde er met zijn snelheid voor dat zij met vier man achterin wilden blijven acteren uit angst voor de genadeklap. Die had een paar minuten voor tijd dus alsnog kunnen komen, maar de strafschop werd niet gegeven.