Afbeelding

Montfoort - FC Oudewater en VV Haastrecht

Algemeen

Op sportpark Drieburg in Amsterdam speelde Montfoort zaterdag tegen Door Vriendschap Verenigd Amsterdam. Het regende pijpenstelen in De Watergraafsmeer, zodat de doorgaans goede grasmat veranderde in een heuse modderpoel. Er stond een zware middag te wachten. DVVA had vanaf het begin van de wedstrijd het betere van het spel en met de balvaardige spelers konden ze gemakkelijker de bal in de ploeg houden. Montfoort had de organisatie niet goed op orde waarbij de aanvallers te vaak in een verdedigende rol kwamen Junior Kolfschoten wel heel veel vuile meters moest maken. Veel kansen kreeg DVVA eigenlijk niet. Wel was het verdediger Molenaar die eenmaal oprukte en zijn inzet op de paal naast Robin Vianen zag belanden. De corners en vrije trappen werden door de Montfoortse verdediging goed verwerkt.

Zwaarbevochten punt

DVVA - Montfoort S.V. ‘19 1-1

Ander vaatje

Na de rust was er een aangepast Montfoort te zien waarbij Jesper Kolfschoten in het veld is gekomen voor Jasper van de Haselkamp. De tweede helft kon Montfoort iets meer rust in het spel krijgen, maar dit blijft ook voor de komende wedstrijden een aandachtspunt. Uit een vrije trap wist DVVA toch op voorsprong te komen. Na een kopbal op de lat wist Lennart Bril met de hak de 1-0 binnen te werken. Trainer Kruijs stuurde extra mannen naar voren en ging achterin meer risico nemen. DVVA maakte weliswaar de 2-0, maar deze goal werd afgekeurd door scheidsrechter Wateler wegens buitenspel. Dat bleek tegelijk het kantelpunt te zijn, want Montfoort gooide vanaf dat moment de schroom van zich af. Montfoort wist de gelijkmaker te scoren via Ricardo Bakker, maar ook deze goal werd afgekeurd, nu wegens hands. De beste kansen in het laatste deel waren voor Denny van Loen. Zijn eerste goede inzet werd gered door de keeper van DVVA en de andere kansen werden jammer genoeg hoog overgeschoten. Na de wissels van Sven de Heij en Tijn Fransen voor Randy Meeuwsen en Junior Kolfschoten wist Montfoort toch via Don Mimpen vlak voor tijd de 1-1 te scoren. Zijn schot van afstand werd nog van richting veranderd en viel onhoudbaar achter de doelman van DVVA. De thuisclub drong nog even aan, maar na een toegekende vrije trap aan DVVA floot Wateler plotseling af. Montfoort wist met een prima wedstrijdinstelling na een zware middag toch een verdiend punt mee naar huis te nemen.

Elf tegen twaalf?

Kagia - FC Oudewater 0-0

De Lisserbroekse thuisploeg wist niet dat Oudewater het abonnement op een vroeg tegendoelpunt inmiddels heeft opgezegd. Dus trokken ze de eerste minuten fel ten aanval. De rest van de wedstrijd waren het hoofdzakelijk de bezoekers die met regelmaat prima spel op het kunstgras deponeerden, waarbij het wachten was op een verdiend doelpunt. Edoch, de dienstdoende leidsman liet een beetje veel zijn oren hangen naar de domweg al dan niet opzettelijk falende assistent-scheidsrechter langs de lijn. Twee zuivere doelpunten werden de Oudewaternaren door de neus geboord. Als klap op de vuurpijl waren er in beide doelgebieden duidelijke handsbalsituaties die voor de strijdende teams elk een strafschop hadden moeten opleveren. Ook arbitraal opvallend was een rode kaart voor de Oudewaterse trainer waarbij het (mondelinge) argument was dat hij verantwoordelijk werd gehouden voor iets wat door derden op de bank geroepen werd. Het was overigens een uitermate sportief voetbalgevecht waarbij Kagia zich fel maar netjes verzette tegen de Oudewaterse overmacht.

Zo’n minuutje of vijfenzeventig genieten

Na die eerste minuten Kagia voor het Oudewaterse doel -Kaj van den Heuvel moest een keer alles uit de kast halen- kwamen de mannen van Redel & Co. pas goed los. Van alle kanten werd het doel van Aron Wijsman benaderd, maar vooralsnog was de Lisserbroekse doelman ook een heuse sta-in-de-weg. Al had hij hier en daar wel wat hulp. Zo werd een kopbal van Ivo Anbergen door een verdediger van de doellijn gehaald, werd een voorzet van Bart Griffioen door een paar uitgestoken Oudewaterse benen gemist en konden de toeschouwers ook het eerste ‘vlagincident’ constateren. Sven Rietveld zag zijn mooie doelpunt aldus onterecht afgekeurd worden! Binnen dat eerste half uur moest ook de Lisserbroekse aanvaller Van der Schinkel met een blessure het veld verlaten. Slechts eenmaal kwamen Gijs de Graaf en invaller Melle Bloem in de buurt van doelman Van den Heuvel, maar die bleek een permanent slot op de deur.

Weer heel even druk

Slechts twee tot drie minuten was het in de tweede helft weer even druk voor het Oudewaterse doel. Rens Lamboo schoot een vrije trap hard over het doel en Bloem werkte een bal over de dwarsligger. Dit tot genoegen van de Oudewaterse aanhang. Ook keeper Van den Heuvel moest een keer dapper optreden om erger te voorkomen. Daarna kwam Kagia er bijna niet meer aan te pas. Bij het tweede geval van onterecht buitenspel was Ivo Anbergen en dus heel Oudewater de Sjaak. De assistent-scheidrechter vlagde wederom dapper voor buitenspel (wat het absoluut niet was), de fluitist-van-dienst aarzelde geen moment en floot toch.

Wijsman de held

Een kopbal van invaller Mees van Ooijen miste het doel op een haar. Ook collega Ties van de Werf probeerde het met het hoofd, maarde doorgaans goed koppende verdediger had dit keer het geluk niet aan zijn kant. Keeper Wijsman werkte met zijn “Fingerspitzen” het leder uit zijn doel bij een mooi schot van Bart Griffioen. Laatstgenoemde beroerde ook nog een keer een van de staanders en de scheidsrechter zag een echte handsbal over het hoofd. Van Ooijen werd een keer binnen de “zestien” onder het gras gestopt, maar dat bleek te mogen. Ook een heel duidelijk met de hand beroerde bal aan de overzijde van het veld werd niet gehonoreerd. Tot opluchting van Oudewater, maar het deugde natuurlijk ook niet.

Rood

Om eerdergenoemde duistere reden moest de Oudewaterse trainer het veld verlaten. Een gevaarlijke uitval via Rowan Hoeke deed de Oudewaterse ploeg ook nog bijna de das om en een hiernavolgende scrimmage kort voor tijd voor het Lisserbroekse doel leverde alleen nog maar spanning op. Na het laatste fluitsignaal verlieten de Oudewaternaren het veld met een bestolen gevoel en dit kwam niet door de tegenstander.

Twee rode kaarten voor bezoekers

Arkel - Haastrecht 2-1

Niels Mulder en Stephan Bakker maakten de negentig minuten niet vol. De Haastrechtenaren verlieten het veld in Arkel uiteindelijk met zijn negenen. En ook moesten zij de drie punten aan de overzijde van de Lek laten. Kansen hadden de zwart-gelen meer dan voldoende gecreëerd, maar in de afwerking schoot Haastrecht duidelijk tekort. Dat deed de thuisclub beter. Zij wisten voor en na de thee tot doelpunten te komen en leidden derhalve met 2-0. Eerst was Remie Schuurman succesvol en Corné van Horik tekende voor de mentale tweede dreun. Die tegenslag konden de Haastrechtenaren maar moeilijk verteren. De irritatie over het missen van kansen was de oorzaak van twee onnodige rode kaarten. Terwijl Haastrecht numeriek in de minderheid was, kwamen ze nog terug in de wedstrijd door Luuk de Vries; 2-1. Het kon de ploeg uit Arkel niet meer verontrusten.

Zaterdag 11 november

1e klasse B
14:30 - Montfoort SV ‘19 - HSV de Zuidvogels
2e klasse C
14:30 - FC Oudewater - VUC
3e klasse C
14:00 - VV Haastrecht - Alblasserdam
4e klasse B
14:30 - SC Woerden - VV Linschoten
5e klasse B
14:30 - SPV ’81 - Kamerik
14:30 - Bolnes - WDS

VROUWEN

3e klasse D
14:30 - Desto - FC Oudewater
4e klasse 2
12:15 - Bernardus 2 - VV Haastrecht
4e klasse 5
10:00 – OSM ’75 - Montfoort SV ‘19

Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 21 minuten geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 22 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00