Afbeelding
Foto: M Walinga

Vanaf september weer muziekles bij Ons Genoegen

Algemeen

Siem van der Burg

Algemene Muzikale Vorming (AMV) is een muzikale beginnerscursus om op een eenvoudige manier kennis te maken met muziek. Er wordt veel aandacht besteed aan het leren luisteren naar muziek, het spelenderwijs leren omgaan met ritmes en het oefenen van het gehoor. Bij Muziekvereniging Ons Genoegen in Montfoort kan je vanaf 14 september weer terecht voor deze mooie introductiecursus. Tijdens de jaarmarkt gaven de eerste nieuwe leerlingen zich al op. Geef je op en doe mee want samen muziek maken is het leukste wat er is!

Zit je in groep 4 of hoger en wil je muziek leren spelen, dan ben je van harte welkom. Het is een cursus die al door heel veel kinderen is gevolgd. Het starten met AMV is een beproefde manier om kennis te maken met muziek. Tijdens de cursus leer je de basisbeginselen van de muziek en je leert blokfluit spelen. Samen met andere leerlingen speel je al snel diverse melodietjes. Samen zijn jullie de ‘Fluitmajoren’. Met elkaar muziek maken is leuk en het is bewezen dat muziek maken heel goed is voor je geestelijke en sociale ontwikkeling.

Na vier maanden kun je ervoor kiezen om verder te gaan op een ander muziekinstrument. Dat kan zowel een blaas- als een slagwerkinstrument zijn. Deze kostbare instrumenten hoef je niet zelf te kopen, maar krijg je in bruikleen van de vereniging. Je krijgt wekelijks les van onze eigen docenten om het instrument onder de knie te krijgen. Meer dan dertig leerlingen hebben in de afgelopen jaren hun landelijk erkende muziekdiploma-A behaald en spelen inmiddels mee in het Fanfareorkest of de Slagwerkgroep.

De AMV-cursus wordt gegeven door Ruud de Groot. Ruud is docent aan het voortgezet onderwijs en verzorgt de cursussen al meerdere jaren voor Ons Genoegen. Dat doet hij op woensdag- of donderdag middag. De exacte dag en tijden worden bepaald in overleg met de ouders van de kinderen die zich aanmelden. Voor slechts € 50,00 volg je deze cursus gedurende 4 maanden en krijg je het eerste lesboekje en een blokfluit.

Heb je interesse of wil je wat meer informatie?
Stuur een email naar info@onsgenoegen-montfoort.nl.
Aanmelden voor de AMV cursus kan tot en met 13 september ook via dit adres.
Doe dit en voor je het weet speel je mee in één van onze leerlingenorkesten.

Afbeelding
Afbeelding
Herdenken? 2 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 5 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 19 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 20 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 21 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen gisteren
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 8 mei, 12:00
Afbeelding
De laatste loodjes 8 mei, 09:00