Afbeelding
Foto: pr

Slechte beurt Jupiter heren 1

Algemeen

Zaterdagmiddag stond de thuiswedstrijd tegen VV Utrecht op het programma. Met de afwezigheid van belangrijke krachten Robert de Vries en Robin van Achthoven begon Jupiter met Robin van der Laan en Ruben Hoogendoorn als passer-loper, Giel van der Wijden en Jordy van Schaik op het midden, Corjan Harkes op de diagonaal, Jop Verweij als set-upper en Rik Maaijen als libero.

De volle tribunes en het vertrouwen uit de vorige wedstrijden zorgden voor een sterk begin. Al snel liep Jupiter uit naar een comfortabele voorsprong in de eerste set. Op 24-20 leek de set in het voordeel van de Oudewaternaren te worden beslist. Door aanvalsfouten en een onzorgvuldige passing kwam VV Utrecht terug in de set en pakte deze met 24-26. Bemoedigende woorden van coach Arjen Dening leidde tot een sterke start van de tweede set. Ditmaal wist Jupiter wel de voorsprong vast te houden. Met een ontketende Remco Venhof, die Robin van der Laan verving, pakten de mannen de tweede set met 25-22.

Vanaf de derde set verliep het een stuk stroever, met een hoge foutenlast in de aanval en matige servicedruk kwam Jupiter niet onder de druk van VV Utrecht uit. Met flinke support vanaf de tribune zette Jupiter nog een goede eindsprint in voor een spannend eind van de derde set, de Utrechters wonnen echter met 23-25 door een harde middenaanval. De klap van het verlies van de derde set kwam Jupiter niet meer te boven. Een duidelijk aangeslagen team speelde vanaf het begin een verloren vierde set, VV Utrecht pakte deze met 17-25. Het 1-3 verlies zorgt ervoor dat Jupiter nog steeds op verliespunten tweede staat.

Met een lastig programma tot aan de winterstop moet Jupiter nog flink aan de bak. Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma tegen Vives uit IJsselstein.

Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 8 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 9 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 10 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 13 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 15 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 18 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00