Afbeelding
Foto: pr

Jupiter heren 1 overklast DOS

Algemeen

Na een valse herstart van de competitie vorige week tegen Servia (1-3 verlies) heeft Jupiter heren 1 zaterdag orde op zaken gesteld. Zonder coach Arjen Dening en spelers Remco Venhof, Robin van Achthoven en Corjan Harkes stond er een zware taak op het programma. DOS, dat weliswaar laatste stond, bleek de afgelopen jaren vaak een lastige horde. Door de vele afwezigen moest er wat geschoven worden in de basisopstelling. Zo startte Jupiter met Robin van der Laan op de diagonaal positie, Henk Maaijen als setter, Robert de Vries en Ruben Hoogendoorn als passer lopers, Jordy van Schaik en Giel van der Wijden als middens en Rik Maaijen als libero.

De eerste set begon DOS scherp, een goede servicedruk zorgde al snel voor een 6-2 stand. Jupiter kwam al snel terug in de set door ook een sterke service aan de dag te leggen. Tot 15-15 ging het gelijk op waarna Jupiter een tandje bij schakelde. Mede door meerdere uitstekende punten via de blokkering eindigde de set in 19-25 voor de mannen uit Oudewater. In de tweede set was er vervolgens weinig aan de hand voor Jupiter, met een al vroeg opgebouwde voorsprong en mooi spectaculair aanvalsspel werd de tweede set met 14-25 binnengehaald.

Al in eerdere wedstrijden bleek de derde set een valkuil te zijn voor Jupiter. De concentratie ebde weg en slordige fouten zorgden er halverwege de set voor dat DOS een reeks punten aan elkaar kon rijgen. Op een stand van 19-12 voor DOS greep gelegenheidscoach Remco Venhof in door een time-out aan te vragen. Met de duidelijke opdracht minder onnodige fouten te maken en te focussen op het eigen spel zette Jupiter aan voor een indrukwekkende eindsprint. Door serviceseries van Jordy van Schaik en Ruben Hoogendoorn kwam DOS niet meer in het spel voor. Giel van der Wijden was op het midden niet te stoppen en sloeg achter elkaar de punten binnen voor Jupiter. De mannen lieten nog maar één punt toe en pakte de set met 20-25. In de vierde set waren de mannen uit Schoonhoven gebroken. Met 16-25 pakte Jupiter ook de laatste set en zo de winst met 0-4.

Een uitstekende dag voor Jupiter in Schoonhoven want eerder op de middag wist ook Jupiter dames 2 met 0-4 te winnen. Komende dinsdag staat voor heren 1 de wedstrijd tegen koploper VCV op het programma waarna zaterdag om 17.00 uur een belangrijke thuiswedstrijd volgt in sporthal de Noort Syde.

Afbeelding
'Hartjes op de fiets' gestopt 3 uur geleden
Afbeelding
Dramatisch ongeval op Johan J. Vierbergenweg 5 uur geleden
Afbeelding
OZV Jeugd wint van koploper 6 uur geleden
Afbeelding
Winst voor FC Oudewater na tumultueus slot 7 uur geleden
Afbeelding
Gewéldige eerste editie schoolvolleybaltoernooi 8 uur geleden
Afbeelding
Lezing over Godfried Bomans 13 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere muziekvoorstelling in Linschoten 6 feb, 19:00
Afbeelding
Snertwandeling in Hekendorp 6 feb, 17:00