Afbeelding
pr

Jupiter heren 1 zet concurrent Taurus knap opzij

Algemeen

Afgelopen vrijdagavond speelde Jupiter heren 1 in Houten tegen Taurus. Trainer Arjen Dening had een volledig fitte selectie tot zijn beschikking. Met nieuwe tenues gesponsord door teamleden Robin van Achthoven (VATA techniek) en Henk Maaijen (Henk Maaijen Timmerwerken) was het zaak scherp te beginnen aan de wedstrijd.

Taurus startte met een oud eredivisie spelverdeler en veel spelers met ervaring op hogere niveaus. Desondanks begon Jupiter de openingsset goed. Na enkele goede serviceseries liepen de mannen al snel uit naar een ruime voorsprong. Met goede servicedruk van Taurus en wat foutjes aan de zijde van Jupiter wisten de mannen uit Houten nog goed terug te komen maar met een harde diagonale aanval van Robin van der Laan pakte Jupiter met 23-25 de eerste set.

De tweede set had eenzelfde verloop, na een ruime voorsprong kwam Taurus goed terug. Een knappe aanval uit, zo leek het, onmogelijke hoek van Robert de Vries zorgde echter voor de beslissing. Ook deze set ging met 23-25 naar Jupiter.

Na de hoge intensiteit van de eerste twee sets was er aan het begin van de derde set wat concentratieverlies in de passing bij Jupiter. Taurus serveerde sterk en wist de derde set met 25-22 te pakken.

In de vierde set wist Jupiter zich te herpakken. Mede door de sterk spelende libero Rik Maaijen wist Taurus minder makkelijk tot scoren te komen. Jupiter won de laatste set met 19-25 en zo de wedstrijd met 1-3. Jupiter verstevigt op deze manier de tweede positie in de promotieklasse.

De volgende wedstrijd is 19 november om 17.00 uur in sporthal de Noort Syde tegen VV Utrecht.