Sam da Cruz leek op weg naar de winnende treffer.

Voetbalverslagen

Te weinig gebracht

Monfoort S.V.’19 -SVL 0-1

Er waren zaterdag weer drie belangrijke punten te halen in de thuiswedstrijd tegen SV Langbroek. Bij de thuisploeg ontbraken, om verschillende redenen, Don Mimpen en Daan van de Poll.

Montfoort begon energiek aan de wedstrijd en al snel ging een lobje van Denny van Loen naast de goal van SVL. De Langbroekers, die iets makkelijker voetbalden, kwamen nog niet echt tot kansen. Een mogelijkheid voor de thuisploeg was het moment waarop Thomas Koense wist te openen op Emrie Bakker maar deze kon niet tot een goede voortzetting komen. Het eerste gevaar van SVL kwam na ruim een kwartier toen Aalbertsen bij de tweede paal breed legde maar er was geen ondersteuning voor het doel. Montfoort werd allengs weer gevaarlijk via Denny van Loen. Die wist de bal te ontfutselen aan een verdediger, maar hij kwam niet tot een schot. Na 35 minuten was er een grote kans voor SVL bij de eerste paal maar doelman Robin Vianen wist met de voet te redden. Een gelijke stand bij de rust in de maak, maar Montfoort kwam bedrogen uit. Pal voor rust wist Ooft op de achterlijn bij Emrie Bakker weg te draaien en kon Van Lankeren bij de eerste paal de 0-1 onder Robin Vianen doortikken.

In de tweede helft was het Kouass die een bal perfect breed gelegd kreeg van een medespeler maar zijn intikker ging, tot opluchting van alles wat Montfoort was, net naast het doel van Robin Vianen. Jasper van de Haselkamp werd op rechts diep weggestuurd, maar vond geen medespelers om het karwei doeltreffend af te maken. Jesper Kolfschoten moest met een hoofdwond het veld verlaten na een kopduel en werd vervangen door Emiel Voogt. Ondanks meerdere aanvallende wisselingen van coach Gert Kruijs lukte het SVL de wedstrijd geroutineerd uit te spelen en de punten mee naar Langbroek te nemen. Er is voor de Montfoorters werk aan de winkel om een eenheid te vormen die met zijn allen verdedigt en met zijn allen aanvalt.

Doelman Van Baren; Man of the match

FC Oudewater - Foreholte 2 - 0

Als het verloop van deze wedstrijd een opmaat wordt voor de rest van de competitie in deze 2e klasse C dan kunnen trainers, spelers en publiek hun borst nat maken. Natuurlijk was de stand na slechts twee wedstrijden geen echt goede graadmeter, maar verwijzend naar het vorige seizoen, waarin een koploper uiteindelijk degradeerde, doet het vermoeden opkomen dat ons allen nog heel wat te wachten staat. De verschillen zullen wederom weer erg klein zijn. De bezoekers uit Voorhout beschikten vandaag in ieder geval over behoorlijk wat kwaliteit, de gastheren deden daar niet veel voor onder, maar compenseerden daar waar nodig heel veel door een tomeloze inzet en een (onverwachte) uitblinker.

Eerste helft cruciaal

De eerste tien minuten was het een en al Oudewater wat de klok sloeg. Een vlagsignaal vanaf de zijkant voorkwam al een vroege voorsprong na een goede aanval over links. Na een minuutje of tien stroopten de mannen uit Voorhout de mouwen even op en zochten razendsnel de richting van het Oudewaterse doel. De wachter aldaar deed echter hetzelfde met zijn mouwen en weerhield zowel Jansze als Noordermeer op uitstekende wijze van scoren. Een waarschuwende vinger kwam er vervolgens van de Oudewaterse aanvalsleider Willem La Lau, die een afvallende bal tegen de staander deponeerde. Vervolgens miste de referee een heus doelpunt na een misser van Foreholte’s doelman Meeuwissen. De bal was volgens kenners echt de doellijn gepasseerd en de koploper kwam wederom met de schrik vrij. Toen kwam snel de kans op voorsprong voor de FCO; een penalty vanwege een handsbal binnen de zestienmeter. De Oudewaterse aanvoerder, die deze toch altijd weer lastige opgave op zich nam, faalde echter. Maar er werd niet lang getreurd.

Onverdroten

De gastheren gingen weer onverdroten verder en kregen snel loon naar werken. Een voorzet van Walter van der Neut werd vakkundig binnengekopt door Willem la Lau; 1-0 (20ste min.). Zo’n minuut of tien later was het weer prijs na een volhardende actie van diezelfde La Lau, die het doelman Meeuwissen zo lastig maakte dat hij alle controle over het leder verloor. Een subtiel tikje naar Sven Rietveld volgde en die miste niet; 2-0 (30ste min.). Aan de overkant van het veld moest vervolgens de uitblinker van de dag weer in actie komen. Een hard schot van Joost Jansze werd met een katachtige reactie door Sem van Baren uit zijn domein gewerkt. Heel even was er ook een moment dat eenieder dacht dat het derde doelpunt zou gaan vallen, maar met een lange sprint en een tackle was het aanvaller (!) Gregor Zalewski die daar een stokje voor stak

Beetje geel

Een pittige ingreep op Sven Rietveld was de ouverture van de tweede helft. De dader spelend met nummer 20 op zijn shirt kreeg slechts geel waar rood meer op zijn plaats was geweest. Oudewaters Van der Neut deed niet veel onder voor deze Voorhouter door ook geel te scoren. Vervolgens kon de arbiter ook nog eens een kaart tevoorschijn toveren voor doelman Meeuwissen die maar bleef zeuren. Nick van den IJssel had, na een goede actie de 3-0 op zijn rechter, maar zijn veter zat wat los en daardoor vloog de bal net over het Voorhouter doel. Zijn punter hierna werd door Meeuwissen onklaar gemaakt en zijn daaropvolgende poging geblokt. Foreholte zette alles op alles om weer in de buurt te komen en het was zo nu en dan best wel ‘billenknijpen’ voor de Oudewaterse ploeg. Een speler met 7 op zijn rug stormde alleen op Sem van Baren af, maar zoals een Man of the Match betaamt, voorkwam hij met veel elan de tegentreffer. Dat hierna Willem la Lau nog het aluminimum teisterde was voor de statistieken. Hard werken beloond.

Opnieuw gelijk

Linschoten - Gouda 2-2

Op een winderig Sportpark Rapijnen bleken de teams aardig tegen elkaar opgewassen.

Gouda brak de score na een kwartier open toen Osamah ali saleh Al-Ghufri met een mooi schot doelman Eric Nell kansloos liet; 0-1. De thuisploeg, die vorige week door het missen van veel kansen onnodig verloor van CVC Reeuwijk, probeerde dat nu met veel energie te voorkomen. In de 25e minuut lukte dat al door een doeltreffende kopbal van Da Cruz. In de 29e minuut miste Gouda een niet te missen kans voor open doel en in de tegenstoot maakte de thuisploeg er 2-1 van. Mede door goed keeperswerk van de Goudse doelman Dealey Snoek bleef die stand gehandhaafd tot aan de rust.

Na de thee begon Gouda aanvallend, maar al snel ging het spel weer op en neer met gemiste kansen over en weer. Tot de 69e minuut, toen Mo Malah met een fantastische omhaal de gelijkmaker liet aantekenen, het hoogtepunt van de middag; 2-2. Een minuut later moest keeper Snoek alweer een goede redding verrichten om die gelijke score in stand te houden. Gouda perste er de laatste 10 minuten nog een slotfoffensiefje uit, maar het tweede hoogtepunt voor Gouda was nodig in de extra tijd om het punt over de streep te trekken. Door een snelle uitval kwam Sam da Cruz alleen voor keeper Dealey Snoek te staan, die hem met een prima redding aftroefde. In de tegenaanval schoot Yassine Labriki in tweede instantie namens Gouda hard naast. Na 7 minuten extra tijd vond scheidsrechter Lingen het genoeg. Aangezien geen van beide ploegen het verdiende te winnen, was alweer een gelijkspel tussen deze teams de logische uitslag.

Eerste winst

ASW - SPV’81 1-2

De ploeg uit Waddinxveen had het eerste visitekaartje al afgegeven met zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Op de ingeslagen weg leken zij door te willen gaan, want al na 4 minuten spelen keken de Polsbroekers tegen een 1-0 achterstand aan.

De Polsbroekers toonden echter incasseringsvermogen en wisten met hard werken de balans in de wedstrijd te herstellen. Er werden kansen gecreëerd en aanvankelijk nog niet benut. Daarvoor was het wachten tot vlak voor het rustsignaal toen Stijn Achterberg de gelijkmaker op het bord wist te brengen; 1-1.

In de tweede helft waren de gasten nog steeds de bovenliggende partij. Kansen werden echter niet benut. Toen Achterberg opnieuw scoorde (1-2), was de zege nog lang niet zeker. Het was billen knijpen tot het laatste fluitsignaal. Onnodig volgens de coach, want een ruime overwinning was alleszins reëel geweest.

Doelpuntrijk

Moordrecht - WDS 3-5

Er stond veel wind en daar maakte de thuisploeg veel gebruik van. Zij speelden alle ballen lang over de defensie van de zwart-witten.

Hier zat niet veel gevaar bij totdat er in de verdediging een bal totaal verkeerd werd ingeschat en de spits er met de bal vandoor ging. Hij kwam één op één met de doelman van WDS, maar legde de bal op een teamgenoot die de kans niet onbenut liet 1-0. Ondanks deze valse start bleef WDS geloof houden en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Elwin van der Stigchel werd bediend met een vroege voorzet op maat. Hij wist de bal goed te raken, maar de keeper van Moordrecht wist de bal knap te pareren. De keeper kon de bal echter niet helemaal goed verwerken en Jaco de Hoog reageerde snel; 1-1. De gelijke stand hield niet lang stand. Slordig balverlies leidde een Moordrechtse counter in die eindigde met een fraaie stift over twee verdedigers heen en zo keek WDS opnieuw tegen een achterstand aan; 2-1. De Driebruggenaren mochten weer op zoek gaan naar de gelijkmaker en slaagden daar ook in. Bij de tweede paal staand tekende Yorick Ruizendaal voor zijn eerste goal van dit seizoen; 2-2. De gifbeker was nog niet helemaal leeg. De bal werd de zestien in geslingerd waar een speler van Moordrecht de bal vrij simpel kon binnentikken; ruststand 2-3.

WDS had in de tweede helft de wind in de rug en dit resulteerde erin dat Moordrecht minder dreiging kon stichten via de lange bal. WDS kwam meer aan voetballen toe en mede door de ingevallen wissels, kregen de Driebruggenaren steeds meer grip op de wedstrijd. Rond de 65e minuut kon de net ingevallen Eric Cromwijk met ongeveer zijn eerste balcontact een corner binnenlopen, zo kwamen beide teams weer op gelijke hoogte 3-3. Zo’n 10 minuten later werd Jaco de Hoog diep gestuurd en trok de bal wederom hard en laag voor. Ruizendaal dook daar op en wist de bal te raken. Zijn eerste inzet werd geblokt, maar een tweede poging was voor zowel de verdediger als voor de keeper te machtig en zo kwam WDS voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong; 3-4. Het duurde niet lang voordat er wederom iets op het scorebord veranderde. Met de meewind belandde de uittrap van de doelman van WDS ver achter de defensie van de blauw-witten. Sven de Koning toucheerde de bal handig en wist hiermee Jaco de Hoog één op één met de keeper te zetten. Met een overtuigd schot wist Jaco de Hoog het balletje van Sven de Koning tot assist te promoveren. De wedstrijd eindigde hiermee in 3-5 in het voordeel van WDS.

13:00 - Montfoort SV ‘19 - Desto 3

Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 7 uur geleden
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 8 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 11 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 13 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 15 uur geleden
Dertien mei 16 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 15 mei, 18:00