Verslagen

FC Breukelen - Montfoort S.V.’19 1-1

The Blue Lions begonnen sterk en speelden goed voetbal. In de 8e minuut mocht Nicolai Verbiest van 25 meter aanleggen voor een vrije trap. Verbiest krulde de bal met hoge snelheid langs de muur in de uiterste hoek van het doel, waardoor de keeper van Breukelen kansloos was. Een schitterende goal en de 0-1 stond op het scorebord. Montfoort SV’19 bleef vlot combineren en creëerde zo kans op kans. De blauw hemden doken meerdere keren alleen op voor de keeper, maar wisten geen van deze kansen te verzilveren. Breukelen overleefde en kwam na een half uur weggespeeld te zijn wat meer in de wedstrijd. Voor rust kreeg te thuisploeg slechts een kans die echter door de spits naast gelobd werd. De ruststand van 0-1 was voor de Montfoort gewoon echt te weinig.

Hoewel Breukelen na rust mede door inzakken van Montfoort SV’19 wat meer het initiatief nam, bleven grote kansen lang uit. Totdat een vrije bal vlak voor tijd op de kruising belande. Montfoort SV’19 werd meer en meer onder druk gezet en verzuimde om zelf te blijven voetballen. De bal werd steeds vaker in de zestien van keeper Vianen geslingerd en dan hoeft deze maar een keer goed te vallen en dit gebeurde dan ook. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd zag de goed leidende scheidsrechter een handsbal van een Breukelen speler over het hoofd waardoor Breukelen de 1-1 binnen kon schieten. De teleurstelling was groot voor het team van Montfoort en de in grote getalen meegekomen supporters. Vier wedstrijden met zes punten en nog altijd ongeslagen in 1e klasse C.

Volgende week zaterdag 23 oktober komt FC de Bilt op bezoek in Montfoort. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Hazerswoudse Boys - Haastrecht 1-1

Zowel Hazerswoudse Boys als Haastrecht hadden het defensief goed in orde. Beide ploegen kregen de eerste 45 minuten wel wat mogelijkheden, maar de echte grote kansen bleven uit.

Halverwege de tweede helft kwam Hazerswoudse Boys op 1-0. Een diepe bal van een vrije trap vanaf de middenlijn, leek voor de uitkomende keeper Rob de Wit een oprapertje. Helaas glipte de bal, voor de onfortuinlijke maar verder goed spelende doelman, door zijn handen. Hierdoor kon de spits Ivo Vogelaar van Hazerswoudse Boys eenvoudig de 1-0 maken. Haastrecht voerde daarna de druk op met de invallers Mark Koorevaar, Kelvin Poot en Tygo Bos, maar het bleef slechts bij enkele mogelijkheden. Het leek erop dat de Boys de volle 3 punten winst eruit zouden slepen. Maar in de 88e minuut zorgde het eerste goede schot dat tussen de palen belandde dan toch voor de gelijkmaker. Thymen Raateland dribbelde van links naar binnen en kreeg opeens de ruimte om te schieten. Vanaf 18 meter schoot de aanvaller feilloos en onhoudbaar laag in de rechterhoek, 1-1. Gezien het totale wedstrijdbeeld een verdiende en terechte uitslag.

Linschoten - Kamerik 5-3

De wedstrijden tussen Linschoten en Kamerik staan vaak garant voor spektakel. En ook deze editie kwamen de vele toeschouwers aan hun trekken. Na een ruststand van 3-0 eindigde het duel in 5-3 overwinning voor de Linschotenaren. De wedstrijd was nog geen minuut oud of Alex Oskam mocht afdrukken. Helaas ging zijn schot een metertje naast. Drie minuten later faalde Vahid Demirbas oog in oog met de Kamerikse doelman. In de 13e minuut kwam Linschoten verdiend op voorsprong door een benutte strafschop van Tom Mooij, nadat Joey van Kouwen binnen de beruchte lijnen naar de grond werd gewerkt; 1-0. Tien minuten later mocht het slachtoffer bij de penalty zich laten bejubelen. Daan Roozenboom passeerde zijn directe tegenstander en legde hem op een presenteerblaadje: Van Kouwen liet de goalie kansloos; 2-0. Kamerik kwam in de eerste dertig minuten amper in het spel voor. De voorsprong werd nog verder uitgebreid door uitblinker Daan Roozenboom. Na een individuele actie gokte de doelman op een voorzet, waardoor er genoeg ruimte was om het leder in de korte hoek tegen de touwen te schieten. Dat Linschoten uiteindelijk de rust bereikte met een 3-0 tussenstand had het overigens te danken aan de doelman. De blauwwitten werden tweemaal gevaarlijk via een kopbal, maar Maikel Paling wist ze knap te pareren.

In de tweede helft werd snel duidelijk dat Kamerik uit een ander vaatje ging tappen. Waar ze in de eerste helft slechts een bijrol vertolkten, zetten ze Linschoten nu in de achteruit. Een grote tegenvaller in de 55e minuut was dat Pieter Ooms drie sterkhouders tegelijkertijd moest wisselen. De gasten roken bloed en kwamen rond het uur op 3-1 uit een hoekschop, nadat dertig seconden eerder had Dion Braakensiek een zeker doelpunt nog over het eigen doel wist te koppen. Kamerik voelde het momentum en wilde doordrukken. Linschoten had grote moeite de bal in bezit te houden, maar scoorde uit één van de tegenstoten wel de 4-1. Jelle Baars schoot na goed doorzetten met zijn chocoladebeen langs de uitkomende doelman. Lang genieten kon de ploeg echter niet van de hernieuwde marge van drie doelpunten, want uit de eerstvolgende aanval was het wederom raak. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam ongelukkig via debutant Stein van Eijk voor de voeten van de Kamerikse spits. Hij wist wel raad met dit presentje. Toen in de 85ste minuut ook de 4-3 nog viel na een zeldzaam inschattingsfoutje van het centrum, was het alle hens aan dek. In de absolute slotfase was het invaller Omar Akoudad die het duel definitief besliste. De prima arbiter liet zijn hevig vlaggende assistent nu wel een keer staan, waarop de middenvelder de doelman kon passeren en de bal in het lege doel kon schuiven; 5-3.