<p pstyle="BODY">Ilana Maaijen behaalde samen met Boy de hoogste score van de dag.</p>

Ilana Maaijen behaalde samen met Boy de hoogste score van de dag.

(pr)

Dressuurwedstrijd

Bijna als vanouds voelde het op Hippisch Centrum De Lange Linschoten afgelopen zaterdag. Dankzij de versoepelingen in de coronamaatregelen mochten er weer bezoekers komen en mochten de ruiters zelf de paarden weer gereed maken voor het meetmoment.

Ilana Maaijen (foto) ging van start in de F2. Samen met Boy kreeg zij voor haar proef maar liefst 232 punten en behaalde daarmee ook de hoogste score van de dag. In de F3 was het Maartje van de IJssel op Arpad die er met de eerste plek vandoor ging. Ze reed een nette proef die de jury beloonde met 229 punten. Tweede werd Karmijn van Bohemen op Cisco met 219 punten. De derde plek ging naar Imme de Korte op Anton met 213 punten.

Benthe Gelderblom had Zorro keurig aan het lopen tijdens haar proef en werd daardoor eerste in de F4 met 231 punten. Liz Seegers had haar handen vol aan de vlotte Skye maar behaalde toch een tweede plek met 220 punten. Bo Verdouw op Boy werd derde met 211 punten en Dieke van Driel op Tinky Winky werd vierde met 203 punten.

Het deelnemersveld in de F5 was groot en de eerste plek werd een gedeelde plek. Sofie Trijssenaar op Tinky Winky en Sifra Boele op Arpad behaalden beide 220 punten. Met slechts drie punten verschil werd Leonie Oskam op Anton tweede. Tessa Severs had voor haar proef Toon gezadeld en liet een mooie stabiele proef zien wat haar 215 punten opleverde en dus een derde plek. Yara de Rooij op Skye kreeg voor haar proef 210 punten en Pippa Haveman op Bambi sloot de rij af met 203 punten.

In de F6 ging de strijd tussen Jackie Vonk op Zorro en Danique Verheul op Skye. Uiteindelijk ging de eerst plaats naar Jackie die een keurige proef reed en hiervoor 227 punten kreeg van de jury. Danique werd tweede met 220 punten.

Guusje van Meerendonk had deze keer gekozen voor Zorro tijdens haar F9 proef. De proef werd beoordeeld met 215 punten.

Zaterdag 20 november is de volgende wedstrijd/ meetmoment.

Meer berichten