Op de foto v.l.n.r.: Hiba op Veertje, Tessa op Cisco en Sifra op Lina.
Op de foto v.l.n.r.: Hiba op Veertje, Tessa op Cisco en Sifra op Lina. pr

Dressuurwedstijd met prachtig slot

Algemeen

Het was afgelopen zaterdag een prachtige dag voor de laatste wedstrijd voor de zomerstop. Allemaal enthousiaste en sommige wat zenuwachtige ruiters, waren al vroeg aanwezig.

In de F2 waren het Emma Vermeij en Marit Langedijk die de strijd met elkaar aangingen. Voor Emma was het haar eerste wedstrijd en zij had voor de proef pony Boy uitgekozen. Marit kwam met Dios aan de start. Met slechts één punt verschil werd Emma eerste met 215 punten. Marit kreeg van de jury 214 punten en werd dus tweede.

Het grootste aantal deelnemers kwam aan de start in de F3. Met een prachtige score van 223 punten werd Lola de Jong op Zorro eerste. Op de voet gevolgd door Hiba Margoum op Veertje met 222 punten. De derde plek was voor Floortje Braber en Share met 221 punten.

Noek Kenbeek verscheen aan de start met Tinky Winky. Tinky Winky dacht alleen dat het een springwedstrijd was in plaatst van een dressuurwedstrijd en sprong over het hekje. Maar Noek herpakte zich keurig en reed uiteindelijk een mooie proef en kreeg 216 punten en werd daarmee vierde. Naomi Littel werd vijfde op Apple met 209 punten. Deze plek moest zij delen met Benthe Severs op Dios. Zij kregen ook 209 punten. Jada van den Haselkamp had gekozen voor Boy en de jury beloonde hun proef met 206 punten. Met slechts één punt verschil sloot Ilana Maaijen op Boy de rij.

De overwinning in de klasse F4 was voor Nora Molenaar op Jessy. Met een geweldige score van maar liefst 227 punten. Met 225 punten werd Florien Hagoort op Zorro tweede. Anne Heuff had voor haar proef Share gezadeld en behaalde 211 punten en werd daarmee derde.

Het was een nek aan nek race in de F5 maar uiteindelijk ging de eerste plaats toch naar Sofie Trijssenaar op Arpad met 226 punten. Daardoor werd Yara de Rooij op Bambi tweede van de gecombineerde koppositie. Benthe Gelderblom had gekozen voor Jessy en zij lieten een mooie solide proef zien wat de jury beloonde met 213 punten. De vierde plaatst ging naar Bo Verdouw op Apple met 207 punten.

Een strijd tussen de vriendinnen Tessa Severs en Sifra Boele was het in de F6. De eerste plaats was voor Tessa Severs die Cisco prachtig aan het lopen had en hiervoor dan ook beloond werd door de jury met 226 punten. Sifra op Lina werd tweede met 222 punten.

In de F8 verscheen alleen Jackie Vonk aan de start op Zorro. De proef werd uitgevoerd als een perfecte dans waar ze dan ook 226 punten voor kreeg.

Dieke van Driel kwam aan de start in de klasse B en had gekozen voor Tinky Winky. De combinatie liet een mooie vlotte proef zien en kregen 184 punten van de jury.

Als verrassing en tot groot enthousiasme van alle deelnemers, was de prijsuitreiking buiten op de paarden en pony’s. Iedereen kreeg zijn protocol, een lint en beker waarna er een ereronde door de bak werd gereden.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 14 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 16 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00