Afbeelding
Foto: Hanneke Stoof

Opening Bibliotheek Linschoten

Algemeen

Hanneke Stoof

November 2015, de deur van de bibliotheek van Linschoten sluit. Vanwege bezuinigen kan de gemeente het niet meer opbrengen de bibliotheken in Linschoten en Montfoort open te houden. Lezers uit de gemeente Montfoort kunnen met hun bibliotheekpas gebruik maken van de vestigingen in Woerden en Oudewater. Bestelde boeken bij de centrale bibliotheek kunnen in Linschoten op dinsdag opgehaald worden.

Gelukkig is dit verleden tijd en is er sinds 31 mei weer een bibliotheek in Linschoten. “Voorlopig zal de bibliotheek op woensdag en vrijdag een paar uur geopend zijn,” vertelt Marianne Keppel, de leesconsulente. “Ik hou mij bezig met projecten met kinderen. Bijvoorbeeld een voorleesdag en vandaag .ga ik de kinderen enthousiasmeren. De laatste boeken worden gebracht met twee kruiwagens. De kinderen van de twee basisscholen en de kinderopvang vormen samen een muzikale erehaag.”

Twee kruiwagens met boeken

Nadat de laatste boeken waren gebracht in twee kruiwagens was het tijd voor de officiële opening. Wethouder Kees van Dalen, die ‘bibliotheek’ in zijn portefeuille heeft, en mevrouw Hester van Beek, interim-directeur-bestuurder van ‘Bibliotheek Het Groene Hart’, hebben het lint voor de bibliotheek in het cultuurhuis de Brede Vaart samen doorgeknipt.

Waar kan ik lid worden

Al snel was het een drukte van belang. Er was een hapje en een drankje maar de behoefte om boeken te lenen leek haast groter. Moeders met kinderen in de kinderhoek om boeken uit te zoeken om te lenen. Zij kwamen niet voor het gebakje. Een vader met twee kinderen wilde lid worden. “Waar kan ik lid worden” vroeg hij. Helaas had hij geen legitimatie bij zich en laat het lidmaatschap even op zich wachten.

De bibliotheek gaat draaien op een vestiging-coördinator en twee vrijwilligers per dag. Na de grote vakantie gaat de bibliotheek ook op maandag open. Mevrouw Vita uit Woerden is een van de vrijwilligers op maandag.

Overlappende activiteiten

Door een samenwerking tussen gemeente Montfoort, bibliotheek Het Groene Hart en de SWOM heeft de bibliotheek een bredere maatschappelijke functie gekregen. De bibliotheek heeft een IDO, Informatiepunt Digitale Overheid, voor hulp met zoeken van informatie op de websites van de overheid. Zij kunnen u dan doorverwijzen naar andere instanties. Ook heeft de SWOM daar een digi-café, waar u terecht kunt met uw digitale vraagstukken. Er zijn nog meer overlappende activiteiten die plaatsvinden in de bibliotheek van De Brede Vaart. In de toekomst zal de samenwerking tussen bibliotheek Het Groene Hart en de SWOM verder ontwikkeld en uitgebouwd worden.

Meer informatie: www.bibliotheekhetgroenehart.nl en www.swomontfoort.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Paasconcert in Benschop 1 uur geleden
Detail van de onderwijstentoonstelling in het Stadsmuseum.
Stadsmuseum opent nieuwe expositie 3 uur geleden
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 5 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 6 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 19 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 20 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 21 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 21 uur geleden