Frank van Hoorn, secretaris en Jan van Gool, barcommissie.
Frank van Hoorn, secretaris en Jan van Gool, barcommissie. Foto: pr

Vijftigjarige tennisvereniging TV Linschoten, dat moet worden gevierd

Algemeen

Er wordt al bijna 130 jaar tennis gespeeld in Nederland. In de loop der tijd veranderde de sport van elitesport in volkssport, van ‘tannis’ in ‘tennis’. In 1971 verrijst er een nieuwbouwwijk in Linschoten, ‘Rapijnen.’ Mensen vanuit de stad trekken het dorp in en er ontstaat behoefte aan een tennisbaan. Op 13 december 1973 is de oprichting een feit. Gravelbanen worden aangelegd en een oude keet doet dienst als noodclubhuis.

Het dak eraf

Na noeste arbeid is de officiële opening van het sportpark in 1975. In 1986 worden de handen opnieuw ineengeslagen en wordt er een nieuw clubhuis neergezet. Het oude schoolgebouw wat er stond was ‘op’. In de loop der tijd wordt het nieuwe clubhuis vergroot en in 2007 wordt het weer eens strak in de lak gezet. In 2023 gaat het dak eraf. Er komt een nieuw dak op het clubgebouw en er worden zonnepanelen geplaatst. Ook hier zijn de leden zelf weer superactief. Want dat mag gezegd worden: het is een vereniging met een vaste kern van actieve leden die samen goed kunnen klussen.

Glow in the dark

Het vijftig jarig bestaan. De tennisvereniging gaat daar niet zomaar aan voorbij. In maart vindt er een ‘Glow in the dark’ evenement plaats met diverse buitenspelen. Dat festijn valt bijna in het water. Twee dagen feest wordt er één door sneeuwval. Zelfs de volgende dag valt het niet mee. De banen zijn nat wat belijning met ‘glow in the dark lijnen’ bemoeilijkt. Er komen föhns aan te pas om stukken droog te blazen. Dankzij die inspanningen kan het toch doorgang vinden.

“Op 11 juni wordt het mini/maxi toernooi georganiseerd”, vertelt Frank van Hoorn, secretaris van de club. “Kinderen tot 17 jaar dubbelen met volwassenen vanaf 18 jaar. Dit jaar is dit extra feestelijk en toegankelijk voor iedereen. Een dag met een lunch en een drankje voor een klein prijsje. Ook andere tennisverenigingen zullen worden uitgenodigd. Overige reguliere activiteiten zullen een feestelijke injectie krijgen.”

Je tante uit Amerika kan online meespelen

De ‘Dorpsquiz’ wordt toch wel één van de hoogtepunten van het feestjaar. Jan van Gool legt uit: “De dorpsquiz speel je mét elkaar, tegelijk met veel andere dorpsgenoten. Verbinding, contacten en gezelligheid staan voorop. Natuurlijk gaat een dorpsquiz ook voor een klein gedeelte over ons mooie dorp Linschoten; over de geschiedenis, de omgeving, bedrijven en verenigingsleven. Samen met ongeveer acht tot twaalf mensen ga je deze quiz spelen op een eigen locatie. Je krijgt een map en usb stick met opdrachten die je vier uur later moet inleveren. Verschillende opdrachten kunnen tegelijkertijd uitgevoerd worden. Gaan er twee op pad dorp in dan kunnen de achterblijvers andere vraagstukken oplossen.” Jan heeft dit zelf al vaker gespeeld in Harmelen. Je hoeft dus niet per se allemaal in Linschoten te wonen. Je tante uit Amerika kan online meespelen. De kosten bedrag 25 euro per team en inschrijven kun je via de website van TVL, https://www.tvlinschoten.com/inschrijven_dorpsquiz. Een denktank van zes personen gaat deze quiz voorbereiden, Jan is er één van.

Ter afsluiting vindt op negen december een galadiner plaats. “Er zal een wethouder en iemand van de KNLTB, de tennisbond, aanwezig zijn. De tennisbond reikt een plaquette uit’, vertelt Frank.

Op de vraag of er verder nog grote zaken in het verschiet liggen antwoordt Frank: “Gewoon verder gaan waar wij mee bezig zijn, maar er vooral een mooi jubileumjaar van maken.”

Hanneke Stoof

Glow in the dark
Tennisles.
De eerste tennisles van deze jongen.
Afbeelding
Glow in the dark
Afbeelding
Deze week in Concordia 59 minuten geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 2 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 3 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 17 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 18 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 19 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 20 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 21 uur geleden