De kinderen met de versierde fietsen verzamelen zichvoor Het Wapen van Linschoten.
De kinderen met de versierde fietsen verzamelen zichvoor Het Wapen van Linschoten. Foto: Hanneke Stoof

Koningsdag in Linschoten

Algemeen

Koningsdag 2023 begon met de reveille, geblazen door leden van muziekvereniging Linfano, vanaf de toren van de Sint Janskerk. Het zonnetje scheen vrolijk maar het was nog fris. De blazers van Linfano speelden onder andere het Wilhelmus. Na een paar nummers liepen de blazers naar de andere kant van de kerktoren en herhaalden daar de nummers.

Zilveren koets

Om kwart over negen startte de route met de versierde fietsen vanaf het Dorpshuis de Vaart. Prachtig versierde fietsen, een jonge koning met een mantel omzoomd met ‘hermelijn’, een skelter met een zilveren koets erachter, loopfietsjes, fietsjes met zijwielen en rennende ouders achter de jonge fietsers aan trokken door het dorp. Voorop reed een bakfiets met vrolijke muziek.

Gedecoreerden

De tocht ging naar ‘Het Wapen van Linschoten’ waar Linfano zich aan het opstellen was onder de mooie kroonpoort die één keer in de vijf jaar opgezet wordt. Burgemeester mw. mr. P.J. van Hartskamp-de Jong opende Koningsdag 2023. In haar toespraak haalde zij de recent gedecoreerden aan. De heer H. Bakker en mevrouw Lejeune-Koster werden op het bordes nog even in het zonnetje gezet. Beiden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Onder muzikale begeleiding van Linfano werd het Wilhelmus gezongen en daarna was de prijsuitreiking van de mooist versierde fietsen. Twee kinderen werden met hun vaders naar het bordes geroepen en ontvingen een cadeautje.

En toen was er koffie

Toen was er Koningskoffie met een tompouce. Lange tafels waren opgesteld rondom Het Wapen van Linschoten. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Een mooi begin van een gezellige Koningsdag.

GV Toos gaf een dansdemonstratie en de Oranjemarkt ging van start. Dat werd schuifelen door de Dorpstraat. Een speurtocht volgde, de gebruikelijke zeskamp en spelmiddag en natuurlijk het ‘Oranjefeest’ op het dorp met hapjes en drankjes.

Oranje Comité Linschoten heeft een prachtige dag georganiseerd voor het hele dorp. Uiteraard met dank aan de vele sponsors.

Hanneke Stoof

Afbeelding
Toespraak van de Burgemeester.
Linfano blaast de reveilleop de Grote Sint Jan.
Prijsuitreiking mooist versierde fiets.
Afbeelding
Afbeelding
De meisjes van TOOS doen een dansje.
Koffie met tompouce.
Vrijmarkt in de Dorpstraat.
Afbeelding
Een Luisterend Oor 1 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 3 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 8 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00