Glijden, klimmen en klauteren.
Glijden, klimmen en klauteren. Foto: Hanneke Stoof

Een vernieuwde speeltuin voor de Driesprong in Linschoten

Algemeen

Woensdagmiddag 26 april jl. was het zo ver, de opening van de vernieuwde speeltuin aan de Driesprong in Linschoten. De speeltuin was versierd met vrolijke vlaggetjes gemaakt door de kinderen uit de buurt. De officiële opening werd verricht door de wethouder, mevrouw AnneMarie van de Poll. “ik val in voor een collega, maar jeugd en jongeren zit wel in mijn portefeuille,” legde zij uit. Mevrouw van de Poll werd geholpen door een aantal kinderen uit de buurt.

Deze opening was de aftrap voor de projecten die nog gaan volgen. De speeltuin aan de Driesprong is de eerste die volledig opgeknapt is. In 2021 heeft de gemeente een beheers- en uitvoeringsplan Spelen laten opstellen voor de periode 2021 - 2030. Hierin staat hoe zij de komende jaren de speelplekken in Linschoten en Montfoort gaan onderhouden en verbeteren. In het totaal zijn dit er twintig.

Een drukte van belang

Ruim voor de officiële opening was het al een drukte van belang in de speeltuin. Het weer werkte goed mee want zelfs de zon liet zich zien. Lydia van der Baan, moeder van drie dochters, zat op het bankje voor haar huis een puzzeltje te maken terwijl ze haar dochter in de gaten hield. Ze vertelde dat dertig omwonende gezinnen mochten meedenken en kiezen uit twee ontwerpen van de speeltuin. “Wij hebben onze kinderen laten meedenken. Het resultaat mag er zijn. Wij vinden het erg mooi geworden.”

Er is gekeken naar een natuurvriendelijke inrichting, natuurlijk spelen en veiligheid. Het kunstgras is zacht en oogt schoon. De keuze voor kunstgras is duidelijk. Een natuurlijke ondergrond wordt al snel een modderpoel.

Verbinden en samenspelen

Het werd het nog drukker en om 15.00 uur was de officiële opening. Kinderen, ouders en grootouders waren toegestroomd. ‘Verbinden, samenspelen en ieder kind moet kunnen meedoen’ waren woorden uit de toespraak van mevrouw Van de Poll. Er werd gezwaaid met vlaggetjes die waren uitgedeeld, afgeteld en het lintje werd doorgeknipt. Naast de wethouder mevrouw Van de Poll, mevrouw Pol en nog twee heren van de gemeente waren er ook mensen aanwezig die zich bezig hebben gehouden met het ontwerp van de speeltuin en levering daarvan. Eibe Benelux BV uit Zoetermeer had het meest gekozen ontwerp en mocht uiteindelijk leveren.

Geteste speeltoestellen

Jeroen van Rooijen, de regiomanager van Eibe, legde uit waar de speeltoestellen op getest worden. Wijzend op het klimtoestel zei hij “Kijk, dit klimtoestel is zo gebouwd dat kinderen die groot genoeg zijn er op kunnen klimmen. Die meneer daar tilt een kindje erop dat zelf nooit op dit toestel zou kunnen komen omdat het te klein is. Het zou er aan de andere kant makkelijk vanaf kunnen kukelen.”

Een moeder uit ‘plan Voorvliet’, de laatst gebouwde nieuwbouw, is ook naar de opening gekomen met haar twee kinderen. “Het speeltuintje bij ons stelt weinig voor. Hopelijk wordt dat ook nog aangepakt”, was haar relaas.

Het was een geslaagde opening met een hoop blije kinderen.

Hanneke Stoof

Kinderen, ouders en grootouders zijn in afwachting van de opening.
Wethouder mevrouw AnneMarie van de Polheeft het lintje doorgeknipt en roept enthousiast "hoera".
Afbeelding
Deze week in Concordia 1 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 3 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 4 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 18 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 19 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 20 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 21 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 22 uur geleden