Kinderen van de Timotheüsschool op de trappen van Huis te Linschoten.
Kinderen van de Timotheüsschool op de trappen van Huis te Linschoten. Foto: Hanneke Stoof

Avondvierdaagse Linschoten

Algemeen

Hanneke Stoof

Van 22 tot 25 mei werd de Linschoter avondvierdaagse gelopen. Vijf en tien kilometer kon er gelopen worden. Het weer werkte goed mee, zonnig, droog maar wel een koude wind.

“Circa 340 deelnemers liepen mee dit jaar”, aldus Joost Oudejans. “Er deden een aantal groepen mee zoals een groep deelnemers van Toos, VVL, de rolstoelers die zichzelf het Boemeltje noemden, de scholen en natuurlijk ook individuele lopers”. Joost is al vanaf 2017 betrokken bij de avondvierdaagse maar eigenlijk al eerder via de ouderraad van de school.

Er waren veel vrijwilligers nodig die de organisatie mogelijk maakten. Verkeersregelaars, mensen die de koek en zopie uitdeelden, de stempelaars en ook vier jongeren die hun maatschappelijke stage vervulden.

Verkeersregelaar

Joep Griffioen was er één van. Joep zit op het Minkema College en moet dit jaar dertig uur maatschappelijke stage volbrengen. Op de vraag waaruit zijn werkzaamheden bestonden vertelde hij verkeersregelaar te zijn geweest, dat hij linten moest uitzetten, mensen begeleiden en koek en zopie moest uitdelen. “Ik heb een via e-learning de opleiding gevolgd voor verkeersregelaar. Het duurde een uurtje of twee en ik ben geslaagd. Dat ging best heel goed.”

Huis te Linschoten

Op de tweede avond mochten de wandelaars een stempel en krentenbol halen bij het Huis te Linschoten. De stichting had voor deze gelegenheid het hek geopend. Een butler en een dienstmeid, leden van toneelvereniging Jan Claussen, ontvingen de wandelaars en deelden een krentenbol uit. Er werden wel heel veel selfies gemaakt op de trappen van het Huis.

Linschoter Boemeltje

Het defilé werd afgenomen door burgemeester mw. mr. P.J. van Hartskamp-de Jong. Naast haar stond vrijwilliger Robin Kerkhof. Het Linschoter Boemeltje trok ook langs de burgemeester. Het Boemeltje, een treintje van rolstoelers met hun begeleiders, werden persoonlijk begroet door de burgemeester. De rolstoel met ballonnen viel heel erg op. Mevrouw Boere, geduwd door haar dochter Helma Oostveen, vierde haar 79ste verjaardag. Mevrouw Boere werd gefeliciteerd door de burgemeester. “Mijn moeder vond het zo geweldig. Zij heeft een heerlijke dag gehad”, aldus Helma.

De muzikale omlijsting op het dorpsplein was in handen van Linfano. Gezellige muziek, veel snoep, bloemen, kinderen door het dolle heen; echt weer een gezellig dorpsfestijn.

Huis te Linschoten
De burgemeester feliciteert de jarige mevrouw Boere.
Het 'Boemeltje' van Linschoten voor Huis te Linschoten.
De butler en de dienstmeid delen krentenbollen uit.
Jongens behangen met snoep.
Joep Griffioen een stagiair/vrijwilliger.
Linfano voor de muzikale omlijsting.
De leden van Toos lopen de 5 km.
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 11 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 12 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 13 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 20 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00