Afbeelding

Nacompetitie voor Montfoort SV’19

Algemeen

De Zuidvogels - Montfoort SV’19 2-1

Montfoort leek er de achterliggende weken een gewoonte van te hebben gemaakt in de slotminuten te scoren en daarmee de overwinning binnen te halen. Ook dit keer wist Thomas Koense een doelpunt te produceren terwijl de klok al ver richting de negentig minuten kroop. Geen afdoende zaak dit keer, omdat zij al twee treffers achter de kiezen hadden gekregen.

Nadat Montfoort in het eerste kwartier op basis van meer balbezit en nauwelijks kansrijke situaties had gedomineerd, brak Van Waveren voor De Zuidvogels de ban. Hij schoot van buiten de zestien met een harde knal naast doelman Verkerk de 1-0 binnen. Een doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd en een aantal reddingen van Johan Verkerk voorkwamen dat het betere veldspel van de thuisploeg ook in de score tot uiting kwam. Net voor rust was er nog een kopbal van Bart Roelofs op de goal van Zuidvogels na een vrije trap van Randy Meeuwsen. Zonder resultaat.

Veel wissels

Jesper Kolfschoten en Timo Bakker kwamen na de thee uit de kleedkamer voor Nicky Besamusca en Bart Roelofs. Het mocht niet baten, want de Huizense topscorer Van Zelst tikte de 2-0 na 56 minuten binnen. Een driedubbele wissel volgde; Jasper van de Haselkamp, Casper van Rooijen en Daan van de Poll kwamen in het veld voor Emrie Bakker, Denny van Loen en Randy Meeuwsen. Vanaf dat moment kwamen er wel wat kansen voor Montfoort. Casper van Rooijen schoot net naast en Timo Bakker schoot van ver over de goal. Na een voorzet vanaf rechts was het Jasper van de Haselkamp die goed inkopte, maar de keeper wist de inzet onschadelijk te maken. Kortom, een nerveus acterend Montfoort wist zich de nodige mogelijkheden te verschaffen, maar dat leverde slechts het doelpunt van Koenen op. Hij gleed de bal binnen nadat een schot van Daan van de Poll in eerste instantie was gekeerd; 2-1. In de eindfase wist Don Mimpen koppend de deklat nog te raken, maar dat van op dat moment niet echt meer van belang.

En nu nacompetitie; 3 juni

Het lot van de Montfoortenaren lag op een ander veld in handen van koploper BOL. Zij immers maakten geen fout tegen FC De Bilt en door een 1-0 winstpartij verzekerde de ploeg uit Broek op Langedijk zich van de rechtstreekse promotie naar de Vierde Divisie.

Het recht om promotiewedstrijden te spelen was dit seizoen door de Montfoorters al eerder binnengesleept door het winnen van de eerste periode. Op het menu staat een ontmoeting met CSV Apeldoorn dat in de Vierde Divisie na een redelijke start op een veertiende positie is beland. Op 3 juni speelt Montfoort thuis tegen de ploeg uit Apeldoorn.

Afbeelding
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 8 uur geleden
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 10 uur geleden
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start 11 uur geleden
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 4 mei, 19:00
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 4 mei, 10:00
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00