Montfoort naar koppositie;Driepunter voor FC Oudewater

Montfoort S.V.’19 naar koppositie

Monnickendam - Montfoort 0-4

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Bart Roelofs een prima kopkans na een voorzet van Teun Ros. Montfoort speelde goed en bleef aandringen, waarbij keeper Boontje van Monnickendam een goed schot van Daan van de Poll wist te pareren. Monnickendam kreeg ook een kans, maar buitenspeler Oudhuis schoot de bal ver over. Na een corner vanaf links was het Ricardo Bakker die de bal even later in het dak van het doel kopte, en Montfoort op voorsprong bracht; 0-1. Op aangeven van Emrie Bakker deed Thomas Koense een goede poging, maar de keeper was op zijn post. Daan van de Poll wist enkele keren van afstand op de goal te schieten, maar had het vizier nog niet helemaal op scherp staan. Via een aanval door het midden bereikte Randy Meeuwsen de gretige Jasper van de Haselkamp, waarna zijn onvoldoende geblokte schot uiteindelijk toch over de doellijn rolde; 0-2.

Na enkel wissels in de rust wilde Monnickendam het heft in handen nemen. Met een 3-4-3 formatie wist de thuisploeg het Montfoort behoorlijk lastig te maken. De eerste kans was voor de ingevallen spits Pruim, maar zijn kopbal had geen kracht en eindigde in de handen van Robin Vianen. Een prima schot van Visser werd even later geweldig gered door de uitstekend keepende en foutloze Vianen. Thomas Koense die op links wist uit te breken, schoot na een geweldige rush de bal maar net naast het doel van Monnickendam. Koense was zeker niet uit het veld geslagen en na een vrije trap van Ricardo Bakker legde hij de bal in de zestien breed op Jasper van de Haselkamp, die geen moment twijfelde en de bal snoeihard binnen knalde; 0-3. Coach Gert Kruys wisselde Emrie Bakker en Daan van de Poll voor Junior Kolfschoten en Joey van Ede. Na de wissels kreeg Montfoort weer grip op de wedstrijd en wist met enkele goede combinaties weer de goal van Monnickendam te bereiken. Na een prima opgezette aanval over rechts via Joey van Ede en Jesper Kolfschoten, werd de verdediging van Monnickendam uit elkaar gespeeld. Uit de voorzet die volgde van Nicky Besamusca, kopte captain Bart Roelofs schitterend de 0-4 binnen. Zonder nog in gevaar te komen, speelde Montfoort een prima wedstrijd en bereikt met dit resultaat de koppositie in de 1e Klasse A.

Volgende week staat een topper op het programma tijdens Super Saturday! Montfoort S.V.’19 - Roda ‘46. Aanvang wedstrijd is 14.30 uur.

TAVV altijd lastig, maar driepunter voor FC Oudewater

TAVV - FC Oudewater 1-2

FC Oudewater had nog een appeltje te schillen met de blauwwitten uit Ter Aar. Zij immers waren het die het vorig seizoen het eerste puntenverlies van de Oudewaternaren veroorzaakten met het gelijke spel in de blessuretijd. Tevens namen ze FC Oudewater drie punten af door in hun uitwedstrijd pal voor tijd een 0-1 winst te realiseren. Als klap op de vuurpijl gooiden zij roet in het Oudewaterse eten door de eerste mogelijkheid tot nacompetitie uit de rood-witte handen te slaan door de beslissingswedstrijd in Alphen met 3-1 te winnen.

Ook zaterdag had het er alle schijn van dat er wederom niet meer dan een schamel puntje in de tas kon worden gestoken. Pas in de blessuretijd viel er uiteindelijk toch een beslissing. Het was een niet altijd hoogstaande wedstrijd die wel de nodige spanning met zich meebracht. Jammer dat het een en ander stevig werd ontsierd door de warrig fluitende referee-van-dienst. In de eerste minuten van het treffen was het vooral de lange doelman van TAVV Rodney Pater die de eerste Oudewaterse storm richting zijn doel wist te beteugelen. Hierbij schroomde hij een stevige aanpak niet. Tim Goes dreigde bij een van zijn acties het slachtoffer te worden, maar de stevige aanpak van de goalie zou hem uiteindelijk zelf opbreken; in de tweede helft was hij niet meer van de partij. Rond het half uur spelen werd een doelpunt van TAVV afgekeurd, maar hier zat al wel een luchtje aan. Bij vlagen aardig spelend werd nu TAVV onder druk gezet en dit loonde uiteindelijk. Een door de Ter Aarse verdediging slecht weggewerkte bal kwam voor de voeten van Bart Griffioen terecht en zijn collega spits Sebastiaan Evers faalde niet na de keurige voorzet van de Oudewaterse nummer 11; 0-1 (40ste min.).

In de tweede helft stond bij TAVV dus reservedoelman Derek van der Loo onder de lat, die -ondanks zijn Heinz Stuy-achtige uitstraling- de jonge spits Evers te snel af was. Ook een kopbal van Sjoerd Wiltenburg redde hij op bijna fabelachtige wijze. Hierna volgden er een aantal arbitrale blunders waar beide elftallen nu niet bepaald voordeel bij hadden. Het maakte de wedstrijd zeker minder leuk. Vooral het niet bestraffen van het neerhalen van Griffioen binnen de zestienmeter bevreemdde vriend en vijand. Bij een voorzet vanaf de rechterflank werd de bal strak voor het Oudewaterse doel geplaatst en maar liefst vier paar benen misten de kans op de gelijkmaker. Maar ook Evers weet nu wat missen is; hij kreeg een 100% kans. Vrij voor Van der Loo had hij beter met zijn andere been binnen kunnen tikken. Overigens speelde de jonge Oudewaterse spits een goede wedstrijd. De samenwerking tussen Bjorn Valentijn en Roel Vogel leverde na een uurtje spel toch de gelijkmaker op;1-1 (60ste min.). Het dreigde voor Oudewater dus weer een gelijkspelletje te worden. Vooral na het opnieuw onterecht afkeuren van een doelpunt. De moed zakte bij de Oudewaterse spelers zowat in de ‘voetbalschoenen’. Voor het doel van TAVV had vooral Lars van der Pijl zijn handen vol aan de diverse acties van o.a. Venhof -iets te nonchalant- en Griffioen -geblokt schot-. Dat het toch nog tot een vreugdedansje kwam, was o.a. te danken aan een door Evers genomen vrije trap die door Lars Janmaat werd doorgekopt, waarna Bram Noordman er als de kippen bij was om het zaakje af te ronden. Een 1-2 winst dus in de 92ste minuut van de wedstrijd. Onder leiding van de uitstekend spelende Kick van Zuijlen gaf de Oudewaterse defensie daarna geen krimp meer.

NB; Heinz Stuy was de doelman van Ajax in de bewogen Europa-Cup-tijd met Cruijff en Keizer. Kwam van VSV en speelde ook voor Telstar.

16. 12:465 - Montfoort SV ‘19 - OSM ‘75
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 8 uur geleden
Oudewater dementie vriendelijk! 10 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 15 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00