Afbeelding

Oostrom scoort in laatste minuut de ‘winnende’ voor Montfoort;Ook Haastrecht nog niet in veiligheid

Algemeen

Montfoort SV ‘19 - HBOK 2-1

De uitslag van koploper BOL was voor de ploeg uit Montfoort een spannende aangelegenheid. Deze wedstrijd begon om 17.00 uur en speelde zich af op het terrein van degradatiekandidaat Olympia in Gouda. Uiteindelijk wonnen de mannen uit Beemster met een magere 0-1.

Het zou te veel van het goede zijn geweest wanneer de koplopers het erbij hadden laten zitten en Montfoort daardoor in het zadel hadden geholpen. Immers de mannen van Gert Kruys hadden al het nodige geluk kunnen incasseren door in de allerlaatste minuut van de wedstrijd tegen H(et) B(egon) O(p) K(lompen) de volle winst te pakken. Mike Oostrom tekende voor deze late treffer. Aanvankelijk wisten de beide elftallen niet tot kansrijke situaties te komen en de man aan het scorebord had het rustig. Die moest na 26 minuten aan de bak om een treffer voor de ploeg uit Amsterdam te noteren. Die kwam achter de naam van Stekkel die van dichtbij scoorde; 0-1. Dit was tevens de ruststand.

De jacht op de gelijkmaker vormde de eerste opdracht na de hervatting. De vervulling hiervan duurde een tweetal minuten. Toen mocht Thomas Koense zich laten vieren als doelpuntenmaker; 1-1 (48e min.). Met veel inzet en bevlogenheid gingen beide teams hierna voor de volle winst. Het werd geen hoogstaande voetbalstrijd maar niettemin attractief met een bijzonder slot, een eind waarop de Montfoorters een soort patent lijken te hebben. Scoren in de slotminuut. Het tijdstip waarvan je weet dat er weinig of geen gelegenheid meer is om de opgelopen schade alsnog te verhelpen. Invaller Mike van Oostrom, terug van een blessure, nam als vermeld de rol van doelpuntenmaker op zich. De winnende in de 90e minuut; 2-1. Er staan nog drie wedstrijden op de rol en het verschil met BOL blijft een enkel punt.

Ook Haastrecht nog niet in veiligheid

Meerkerk - Haastrecht 2-2

De Haastrechtenaren beleefden een middag vol schotloosheid. Het missen van kansen leek hen uiteindelijk de das om te doen, maar de weer aanwezige Thijmen Raateland was in de slotfase het goudhaantje.

Vooral voor de rust lieten de Haastrechtenaren, die goed acteerden, te veel kansen liggen. Waar een marge van drie doelpunten de veldverhouding juist zou hebben weergegeven, bleven de Haastrechtenaren steken op een 0-1 ruststand. Het doelpunt kwam op naam van Thijmen Raateland.

In de tweede helft had SV Meerkerk meer overwicht. Nadat Haastrecht weer twee goede kansen gemist had, scoorden de strijdbare Meerkerkers wel twee keer; 2-1. Haastrecht leek het duel te gaan verliezen nadat respectievelijk Milan van Dijk (1-1. 60e min) en Luuk van der Leun (2-1) de kansen hadden doen keren. Vlak voor het eindsignaal profiteerde Thijmen Raateland van een Meerkerkse verdedigingsfout; 2-2. In de laatste drie wedstrijden zullen nog de nodige punten moeten worden binnengehaald om nacompetitie te ontlopen.

Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00