Montfoort SV naar plaats twee

ZOB - Montfoort SV ‘19 0-1

Montfoort begon de wedstrijd onder leiding van Roelof Luinge met de harde wind mee en drukte de tegenstanders in het eerste half uur dan ook in de verdediging. De lange ballen die Montfoort vaak hanteerde, werden door de wind opgepakt en waren vaak te hard voor de aanvallers. In de 11e minuut stopte keeper ZOB-doelman van Duuren een afstandsschot en wist de bal knap tot corner te verwerken. Met de straffe wind tegen kon ZOB maar moeilijk in zijn spel komen. In de 29e minuut werd er slecht uitverdedigd bij ZOB; Denny van Loen kwam in kansrijke positie, maar schoot net naast het doel. Niet veel later was ZOB voor het eerst gevaarlijk, een corner van Stefan van Wonderen kon niet goed weggewerkt worden en de afvallende bal kwam bij Streekstra die zijn afstandsschot gestopt zag worden door de Montfoortse doelman Stephan Adrichem. Na het eerste half uur kwam ZOB wat beter in de wedstrijd en het werd gevaarlijk voor het doel van Montfoort met enkele corners achter elkaar. In die fase moest Bart Roelofs tot tweemaal toe de bal van de doellijn halen. In de 42e minuut stopte de doelman een afstandsschot van rechtsbuiten Stefan van Wonderen. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet echt tot uitgespeelde kansen en gingen de ploegen met een 0-0-stand de rust in.

Wind tegen

De tweede helft had Montfoort het windnadeel en was ZOB meteen in de beginfase gevaarlijk: Van Wonderen schoot namens de mannen uit Beemster de bal maar net over het doel. Nog geen minuut later kwam Van Loen in een kansrijke positie, maar hij schoot de bal net naast het doel van ZOB. Door de wind had ZOB een licht overwicht, maar kwam niet tot echt uitgespeelde kansen. In de 52e minuut ging Stefan van Wonderen sterk door aan de rechterkant, zijn schot kon echter gepakt worden door de Montfoort-doelman Adrichem. Emrie Bakker liet hierna een grote mogelijkheid liggen na een buitenom actie van Daan van der Poll. Hij schoot voorlangs. Door een hoofdblessure van Jerold van de Eeckhout die verzorgd moest worden, speelde ZOB tijdelijk met 10 man. Met een bandage om het hoofd kon hij de strijd hervatten. De net ingevallen Baal zag zijn inzet maar net door verdediger Ricardo Bakker van Montfoort voor de lijn weggewerkt worden. In de 76e minuut werd een afstandsschot van Pals fraai door Montfoort-doelman Adrichem over de lat gewerkt. In de bijna allerlaatste minuut (90+3 min) wist Montfoort de winnende treffer te scoren. Bij het uitverdedigen bij ZOB werd er balverlies geleden, Van Loen kwam alleen voor doelman Tim van Duuren die hij met een lage schuiver passeerde;0-1. Gezien de krachtsverhouding in het veld zou een gelijkspel de verhoudingen beter hebben weergegeven.

Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 7 uur geleden
Oudewater dementie vriendelijk! 9 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 14 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00