Afbeelding

Montfoort handhaaft uitgangssituatie slotwedstrijd;Haastrecht ook veilig

Algemeen

Montfoort SV ‘19 - VV Nunspeet 2-1

Kampioen worden of spelen in de nacompetitie voor promotie. Dat zal het resultaat worden van de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen het Huizense De Zuidvogels. Over een ticket voor de nacompetitie beschikte de Montfoorters al sinds de achtste wedstrijd van het seizoen. De jacht op de titel werd wreed verstoord in de uitwedstrijd tegen de tegenstander van zaterdag; VV Nunspeet. Die werd met 3-0 verloren nadat de bezoekende club -Montfoort- tweemaal met een rode kaart was geconfronteerd.

Tijdens de laatste wedstrijden van dit seizoen heeft de inhaalrace op BOL niets opgeleverd. De ploeg uit De Beemster liet geen punten liggen en ook Montfoort haalde de volle buit binnen, zij het vaak nipt. Tegen Nunspeet werd het een enerverende wedstrijd waarin van krachtsverschil niet of nauwelijks sprake was. In de eerste helft was Montfoort na een half uur spelen dicht bij de openingstreffer. Bart Roelofs kopte echter net over. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam nu op naam van de spits van Nunspeet. Melle van der Woude was daar net na het verstrijken van de officiële tijd verantwoordelijk voor. Hij werkte een voorzet van rechts binnen 0-1.

Direct na het begin van het tweede bedrijf was een tweede Nunspeetse treffer bijna een feit. Met nog een half uur voor de boeg kwam de ploeg van Kruijs langszij. Er was een omstreden strafschop voor nodig die overigens netjes benut werd door Denny van Loen; 1-1. Diezelfde speler bracht de 2-1 op het scorebord toen hij in de 74e minuut een rommelige situatie in de Nunspeetse doelmond met een subtiel tikje afrondde; 2-1. Alle verwoede pogingen van de roodwitten ten spijt -zij zijn nog niet helemaal veilig- wist de thuisploeg de punten in Montfoort te houden.

Zaterdag valt de beslissing. Kampioen of nacompetitie.

Haastrecht ook veilig

Arkel - Haastrecht 2-6

Arkel was en is nog in de race voor een plek in de nacompetitie en was dan ook niet voornemens de punten cadeau te doen. Waar het benutten van kansen in de laatst gespeelde wedstrijden een euvel was leek dat gedurende deze wedstrijd vergeten. Haastrecht won in en tegen Arkel - aan gene zijde van de Lek- met 2 tegen 6 en is door dit resultaat veilig. De Haastrechtenaren slaagden er dit keer wel in hun gecreëerde kansen in doelpunten om te zetten. In de eerste helft lukte dat drie keer alvorens de ploeg uit Arkel door Van Horik iets terug kon doen; 1-3.

De doelpuntenreeks werd na de hervatting voortgezet en uiteindelijk waren Thijmen Raateland en Rogier Schröder elk goed voor twee doelpunten en vond Kelvin Poot een keer het net. Tygo Vianen maakte overigens de belangrijkste goal, de openingstreffer waarmee de ban gebroken werd. Bij een 1-5 stand wisten de mannen uit Arkel door Dekkers tot een tweede doelpunt te komen, maar toen was de wedstrijd al gespeeld en was Haastrecht na een wisselend seizoen in veiligheid. Een mooi eind van een seizoen ‘over de Lek’.

Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 10 uur geleden
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 12 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 17 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00