Onder toeziend oog van trainer Gert Kruys probeert Thomas Koense de bal te veroveren. Foto: Joop Kurver

Winst Montfoort na loodzware strijd

Montfoort S.V.’19 - HSV De Zuidvogels 1-0

Op het drukbezochte winderige Sportpark Hofland werd afgelopen zaterdag in Montfoort de belangrijke inhaalwedstrijd tegen HSV De Zuidvogels gespeeld. Een geduchte tegenstander die bij winst weer volop zou meedoen voor de titelstrijd. Montfoort wilde alles op alles zetten voor de winst en daarmee het behoud van de behaalde koppositie. De belangen waren dus groot en het publiek genoot van de spanning die op dit duel kwam te staan.

Even over half drie floot bondsscheidsrechter Eren voor aanvang van de wedstrijd. De onpartijdige acteerde uitstekend in deze topwedstrijd en liet zich door niemand van de wijs brengen. Hij floot een goede wedstrijd.

Strafschop

Montfoort begon sterk en al in de 5e minuut mocht Bart Roelofs alleen op keeper Danny Versteeg afgaan. De ervaren Roelofs had de bal beter direct en zelf in het doel moeten schieten, maar besloot de bal op het laatste moment breed te leggen op de opkomende Thomas Koense. Verdediger Camps greep echter in en de nummer 11 werd niet bereikt. Even later werd Daan van de Poll bij het binnendringen in de zestien aangetikt en arbiter Eren die er bovenop stond, wees onmiddellijk naar de witte stip. Spits en penalty-killer Denny van Loen nam direct de verantwoordelijkheid en schoot in de 7e minuut de bal gericht en onberispelijk binnen; 1-0. Vijf minuten later was Thomas Koense dicht bij een treffer, maar na de scherpe voorzet van Emrie Bakker schoot hij de bal via de paal net naast het doel.

Robin Vianen

Doelman Vianen speelde in het laatste deel van de eerste helft een cruciale rol met twee uitstekende reddingen. In de 32e minuut sloeg Vianen de bal net op tijd weg voordat de inkomende HSV-speler de gelijkmaker kon scoren. Zuidvogels drong steeds verder aan en na een snelle rush over rechts van de uiterst gevaarlijke Imar Kort, wist Vianen de harde voorzet te onderscheppen en een scoringskans voor de vrije Mauro Franken bij de tweede paal te voorkomen. Net voor rust ging een reële kopkans van Tim Horsmeier nog hoog over. Met een stand van 1-0 gingen beide ploegen theedrinken.

Grote druk

Na de pauze kwam Jasper van de Haselkamp in het veld voor Denny van Loen. In de eerste helft had Van Loen een gele kaart gekregen en de spelers van De Zuidvogels en de begeleiding aan de zijkant waren druk bezig om hem ook een tweede aan te smeren. De druk van HSV de Zuidvogels werd steeds groter en het werd een echte vechtwedstrijd. Spits Nigel van Zelst kreeg binnen de zestien een geweldige mogelijkheid, maar raakte de bal volledig verkeerd. De bezoekers waren veelvuldig aan de bal en voerden de druk en spanning nog verder op. Onder aanvoering van aanjager, trainer Gert Kruys aan de zijlijn, vochten de Montfoorters als leeuwen en streden om elke meter van het speelveld. De ploeg bleef vooral goed verdedigen en gaven maar heel weinig kansen weg.

Matchplayer

Doelman Robin Vianen speelde daarbij een belangrijke rol en keepte weer een uitstekende wedstrijd. In de slotfase hield hij zijn team op voorsprong, nadat hij een gevaarlijk hard schot in de korte hoek wist te pareren en de nul hield. Niet voor niets werd hij uitgeroepen tot Matchplayer. Na afloop veel blije gezichten met het behaalde resultaat. Met 31 punten uit 15 gespeelde wedstrijden, staat de ploeg van Gert Kruys nog steeds fier aan kop in de 1e klasse A. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 4 maart, thuis tegen NSC Nijkerk, aanvang 14.30 uur.

Joop Kurver

Een getergde Teun Ros omspeelt zijn directe tegenstander.
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 9 uur geleden
Oudewater dementie vriendelijk! 11 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 16 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00