Degradatie een feit voor SPV.
Degradatie een feit voor SPV. Foto: pr

Nog steeds kans op nacompetitieplaats voor Linschoten;Degradatie een feit voor WDS

Siveo ‘60 - VV Linschoten 3-2

Linschoten heeft in Zegveld met 3-2 verloren van Siveo en zag daarmee haar eerste kans op het kwalificeren voor de nacompetitie in rook opgaan. Binnen 23 minuten scoorde de ‘angstgegner’ al haar doelpunten. Na rust probeerden de Linschotenaren er nog wel een gelijkspel uit te trekken, maar verder dan twee treffers kwamen zij niet. Een goed begin is het halve werk, luidt het bekende spreekwoord. Vorige week tegen VEP mocht Linschoten zelf ervaren hoe het voelt om vroeg in de wedstrijd op rozen te zitten. Ditmaal was deze rol toebedeeld aan de tegenstander. In minuut twee moest Maikel Paling al de gang naar het doel maken, toen Gerwin Verlaan van dichtbij raak schoot; 1-0. Enkele seconden daarvoor kreeg Dion Braakensiek keihard de bal in zijn gezicht. Linschoten verwachtte een fluitsignaal, maar de arbiter liet tot vreugde van Siveo doorspelen. De tweede treffer kreeg de thuisploeg werkelijk in de schoot geworpen. Nick de Langen gooide zich in de baan van het schot en zag hem via zijn buik over de achterlijn rollen. Tot ontsteltenis van de Linschotenaren had scheidsrechter Pille van veertig meter afstand hands en dus strafschop geconstateerd. Dit cadeautje werd door Siveo uiteraard met beide handen aangepakt en de 2-0 stand was een feit door opnieuw Verlaan. Linschoten kreeg in de fase hierna twee megakansen, maar Nick de Kort zag geen kans om ze te verzilveren. Nadat Siveo in de 23ste minuut door De Kruijf de 3-0 op het scorebord had gezet, troffen de roodwitten eindelijk doel. Een schot kwam via de paal terug in het veld voor de voeten van Isa Kurt. De verdedigende middenvelder wist wel raad met deze mogelijkheid; 1-3. Linschoten zou in het eerste bedrijf nimmer het niveau van de afgelopen weken bereiken, waardoor Siveo volledig terecht met een ruime voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Op zoek naar meer

Na de verplichte theepauze ging Linschoten getergd op zoek naar een resultaat. In de 64ste minuut kwam de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Met een droge knal schoot Isa Kurt zijn tweede treffer van de middag tegen de touwen; 2-3. Een paar minuten later had Dion Braakensiek uit een hoekschop de tussenstand gelijk kunnen trekken, maar zijn kopbal werd knap gepareerd. De druk op het Zegveldse doel was wel constant aanwezig, maar echte doelrijpe kansen werden niet meer gecreëerd. Door fantastisch verdedigen van Jeroen Lieverse en Nick de Langen werden de rappe aanvallers in de tang gehouden. Met dit resultaat heeft Siveo zich verzekerd van nog een seizoen in de vierde klasse en komt de ongeslagen reeks van negen wedstrijd van Linschoten tot een einde. Volgende week zaterdag krijgt de ploeg van trainer Pieter Ooms nog één kans om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Er zal dan gewonnen moeten worden van Be Fair.

Degradatie een feit

Gouda - SPV’81 3-0

SPV miste een aantal basisspelers onder wie Stijn Achterberg., maar leek niet van plan de Gouwenaars de winst in de schoot te werpen. Al direct na het begin moest een verdediger van de bezoekers letterlijk een handje helpen om het openingsdoelpunt te voorkomen. Het was de thuisploeg die zich gedurende het eerste bedrijf de beste mogelijkheden wist te verschaffen. Doelman Jeroen Both weigerde echter hardnekkig aan doelpunten mee te werken en voor het overige stonden de vizieren van de Goudse voorwaartsen niet juist afgesteld. In de slotminuut van de eerste helft kreeg SPV twee hoekschoppen te verteren en de laatste van die twee leverde in de nasleep de eerste Goudse treffer op door Malah; 1-0. Direct hierna kon SPV’er Sander Koolwijk op doelman Snoek afstormen, maar kon hij met veel moeite van de gelijkmaker worden afgehouden. Een hoekschop was de schamele troost. Nick Mol was hierna zo onverstandig een opmerking te maken richting de scheidsrechter en dat kwam hem op een tweede gele, dus rode kaart te staan. SPV moest met tien man verder.

In de rust bedaarden de gemoederen. Na de hervatting duurde het een zestal minuten alvorens de thuisclub van de overtalsituatie kon profiteren. Daan de Heer scoorde via de vingertoppen van doelman Both; 2-0. Nog gaven de groenhemden zich niet gewonnen en een paar minuten na de 2-0 vloog een bal van Joran Houdijk niet alleen over doelman Snoek, maar ook na een stuit maar net over de deklat. Gouda bracht veel wissels aan in hun ploeg en scoorde in het verdere verloop nog slechts een keer. In de 70e minuut gaf spits Ouahabi met een duik doelman Both voor de derde maal het nakijken. De nederlaag betekende voor SPV degradatie naar de vijfde klasse, Gouda handhaafde zich ondanks de winst van Cabauw bij Be Fair.

Be Fair - Cabauw 1-2

Voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen. En bovendien op de tweede plaats in de derde periode. De tiende positie die de ploeg uit Cabauw inneemt betekent echter spelen in de nacompetitie waarin voorkomen moet worden dat het vijfdeklasserschap het lot wordt. Daar weigert men bij Cabauw aan te denken, want de ploeg zit in een overigens late flow. Het team speelt de laatste wedstrijden min of meer in een vaste bezetting en dat werpt zijn vruchten af. Ook tegen Be Fair werd een vroeg opgelopen achterstand teniet gedaan. Daarvoor zorgden Nik Jongbloed en Stan van Bemmel. Paal en lat stonden hierna een grotere uitslag in de weg. Op 3 juni is een vijfdeklasser de tegenstander.

Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00
Geloofsontmoeting 26 apr, 12:00
Magenta exposeert 26 apr, 10:00
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00