Afbeelding
Foto: pr

Lenteconcert Linfano

Algemeen

Zaterdagavond 13 mei was het gezellig vol in de grote zaal van Dorpshuis De Vaart. Onder ruime belangstelling gaf Muziekvereniging Linfano haar Lenteconcert, waarbij alle orkesten van de vereniging aan bod kwamen.

Zowel de fanfare, het leerlingenorkest en de Melody Percussion Band brachten een mooi gevarieerd programma ten gehore. Gedurende de avond werd het publiek getrakteerd op prachtige muziek met uiteenlopende genres, pop tot klassiek, musical en filmmuziek.

Leerlingen orkest

Het leerlingenorkest (onder leiding Vincent Verhage) beet het spits af. Met veel enthousiasme lieten zij horen waar ze de afgelopen weken zo hard op gestudeerd hadden. Ze speelden onder andere de PC Suite, een toepasselijk werkje voor de digitale jeugd, met de deeltjes Starting up, Chat, Virus en Control+Alt+Delete.

Fanfare en Melody Percussion Band

Daarna was het de beurt aan de fanfare. Dit orkest staat sinds september 2022 onder leiding van Alexis Artavanis. Zij speelden onder andere het ingetogen Ammerland en musicalmuziek uit Tin Tin Prisoners of the Sun. De fanfare werd afgewisseld door de Melody Percussion Band onder leiding van Dick Le Mair. De slagwerkgroep vermaakte het publiek met herkenbare nummers als Une belle histore van Michel Fugain en Crazy little thing called love van Queen. Alle muziek werd steeds ondersteund met prachtige beelden.

Jubilarissen

Drie jubilarissen werden in het zonnetje gezet. Marije Busscher (saxofoon), Elviera van Dijk (euphonium) en Jur Huizenga (trombone) zijn 12,5 jaar lid van Linfano. Petra van Wageningen-de Bruin werd tot erelid benoemd. Zij speelt al mee sinds de oprichting van Linfano in 1964. Ze heeft zich altijd op allelei fronten ingezet voor de vereniging en deelgenomen in het bestuur. Tevens was zij de drijvende kracht achter Burendag, die inmiddels jaarlijks groots met het hele dorp gevierd wordt.

Na de pauze

Toen volgde eerst een korte verloting waarbij leuke prijzen, mede gesponsord door de lokale middenstand, te winnen vielen. Daarna kon het publiek nog genieten van stukken als Conquest of Paradise, The West Side Story en speelde de Melody Percussion Band het welbekende lied Copacabana. De avond werd afgesloten met de popklassieker In the Stone van Earth, Wind and Fire.

Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 40 minuten geleden
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 1 uur geleden
Afbeelding
Herdenken? 6 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 9 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 23 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal gisteren
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto gisteren
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 8 mei, 14:00