Winst voor Linschoten

Algemeen

Woudenberg - Montfoort S.V.’19 2-2

Afgelopen zaterdag 30 april moest Montfoort SV’19 op bezoek bij het in degradatienood verkerende Woudenberg. Maar liefst zes ploegen zijn in de 1e klasse C verwikkeld in een strijd om directe degradatie of de nacompetitie te ontlopen. Montfoort speelt prima in de subtop en de ploeg was uitermate gemotiveerd om de volle winst binnen te halen.

Op het Sportpark De Grift in Woudenberg floot scheidsrechter Hilgersom voor aanvang van de wedstrijd. In de openingsfase viel er voor het publiek genoeg te beleven.

Strafschop

De start verliep voor Montfoort veelbelovend. Don Mimpen leek in de tweede minuut al een corner binnen te koppen, maar de bal werd echter op de lijn gered. Daarna kwam de bal opnieuw voor Mimpen zijn voeten en werd zijn inzet met de hand uit het doel gewerkt. Arbiter Hilgersom wees voor deze handsbal resoluut naar de witte stip. Christiaan Perrier schoot de strafschop onberispelijk in de touwen en zette de ploeg van Theo de Boon op voorsprong, 0-1.

Daan vd Poll

Vijf minuten later werd de stand na een mooie actie en een schot in de verre hoek van Daan Banning weer gelijkgetrokken, 1-1.

Woudenberg kreeg kort daarna zelfs de mogelijkheid om via de vrijstaande Banning op voorsprong te komen, maar de speler schoot van dichtbij huizenhoog over. In de 16e minuut maakte Emrie Bakker op de rechterflank een prima actie, waarbij hij de bal vanaf de achterlijn uitstekend voor de goal kreeg. Na een scrimmage kon Daan vd Poll de bal met een prachtige volley achter de doelman de 1-2 scoren. Nog voor rust werd een voorzet met een Woudenbergse arm binnen de zestien geblokt, maar de onpartijdige vond twee strafschoppen blijkbaar iets te veel van het goede.

Partijdige grensrechter

Na rust zakte het goede spel van Montfoort SV’19 weg, waardoor de geelzwarten steeds vaker aan de bal kwamen en de mogelijkheden kregen om in kansrijke posities te komen. De Woudenbergse ploeg was echter niet in staat om dit uit te spelen.

Halverwege scoorde Christiaan Perrier een schitterende goal middels een uitgekiend lobje, maar de eigen grensrechter van Woudenberg gooide slim zijn vlag omhoog voor buitenspel. Iedereen was het erover eens dat dit duidelijk geen buitenspel was.

De grensrechter van Woudenberg zei later dat dit ook bij het spel hoorde, en dat dus het doelpunt voor Montfoort onterecht werd afgekeurd. Pech voor Montfoort dat ook nog de gelijkmaker kreeg te verwerken. In de 85e minuut kon Joey Kooij een strakke voorzet van Staal binnenkoppen, 2-2. Montfoort keerde zeer teleurgesteld met slechts 1 punt huiswaarts. Volgende week opnieuw een ploeg dat tegen degradatie vecht en komt de rode lantaarndrager SVL op bezoek in Montfoort.

Linschoten maakt gat met de degradatieplekken

Kamerik - Linschoten 1-2

In de openingsfase was het alles Linschoten dat de klok sloeg. De ene aanval na de andere werd door Kamerik verijdeld ten koste van hoekschoppen. Tot drie keer toe kreeg Linschoten daaruit een goede kopkans, maar het vizier bij de luchtmacht stond niet op scherp. De grootste mogelijkheid was voor de altijd hardwerkende Nick de Kort, maar zijn lob was een metertje te hoog en belandde in het vangnet. Kamerik herstelde zich en het werd steeds meer een vechtwedstrijd. Linschoten moest zich meer op het verdedigen gaan richten en Kamerik klopte een aantal keer dreigend op de deur. In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf werd de lont in het kruitvat gestoken, toen de arbiter plotseling floot voor het overschrijden van de zes seconden tijdslimiet. De indirecte vrije trap werd door Joey van Kouwen (Linschoten) onberispelijk binnengeschoten; 0-1. Met nog vier minuten tot het rustsignaal leken de gasten door het cadeautje met een voorsprong de rust in te gaan, maar uit een tegenstoot liet Luuk den Boer zich verleiden een sliding in te zetten. De Kamerik-aanvaller zag het aankomen en profiteerde er slim van. De strafschop werd door hem zelf strak binnengeschoten; 1-1.

Met Benjamin Borst en Daan Roozenboom als invallers probeerde Pieter Ooms de grip op de wedstrijd weer terug te krijgen. Binnen een minuut had Linschoten de voorsprong weer kunnen pakken, maar de voorzet van Jordi de Vormer kon net niet worden binnengetikt door de instormende Nick de Kort en Joey van Kouwen. Vincent van Eijk kreeg rond het uur ook nog een grote mogelijkheid, maar de aanvoerder zag zijn kopbal net naast gaan. In de 81ste minuut kwam Linschoten uit een strafschop wederom op voorsprong. Dion Braakensiek wilde een hoekschop op doel koppen, maar werd onreglementair in de rug gesprongen door een Kamerikse verdediger. Daan Roozenboom eiste de bal op en stuurde de doelman de verkeerde hoek in; 1-2. Dat beide heren een paar minuten later een negatieve hoofdrol zouden opeisen, wist toen nog niemand. In de absolute slotfase van het duel kwamen de supporters oren en ogen tekort. Het begon met twee rode kaarten. Daan Roozenboom bleef na een duel geblesseerd op de grond liggen. De Kamerikse doelman probeerde hem met twee dappere pogingen over de achterlijn te duwen, waarop het slachtoffer opstond en de goalie een flinke duw verkocht. De scheidsrechter zond beide heren voortijdig naar de kleedkamer. Maar ook voor beide doelen was er nog voldoende opwinding. Nick de Langen kopte een Kamerikse poging van de doellijn, Jordi de Vormer’s schot eindigde op de lat en Joey van Kouwen zag de reservedoelman een prachtredding verrichten op zijn vrije trap. Gelukkig voor de Linschotenaren bleef het scorebord ongewijzigd en is het gat met de vier degradatieplekken opgelopen tot vijf punten.

WDS voor rust langs Moerkapelle

Moerkapelle - WDS 0-1

Na drie wedstrijden zonder overwinning ging WDS in en tegen Moerkapelle vol voor de winst. Dit was goed te zien in de eerste helft waar er een aanvallend en frivool spel op de mat werd gelegd door de Driebruggenaren. Het aanvallende spel zorgde voor veel gevaar dat veelal via de flanken werd gecreëerd. Zo ook bij de 0-1 in de 32ste minuut waarbij de bal na een voorzet in het zestienmetergebied belandde. Vervolgens kon Ivo Lemkes de bal terugleggen op Thomas Hagoort die hem bekeken binnenschoof. De ruststand was hiermee bepaald.

In de tweede helft kreeg Moerkapelle meer grip op WDS waardoor het spelbeeld veranderde. Moerkapelle was het team dat de kansen creëerde en WDS kwam er totaal niet meer uit. Dit resulteerde in enkele hachelijke momenten waarbij de gastheren tweemaal de paal wisten te raken. Om nog meer druk op WDS te kunnen geven bracht Moerkapelle nog een extra spits in, maar ook dit zorgde niet voor een gelijkmaker. WDS nam de drie punten mee naar Driebruggen.