Ook de scouting is actief tijdens NLdoet met gezellige spelletjes.
Ook de scouting is actief tijdens NLdoet met gezellige spelletjes. Foto: Aad Kuiper

NLdoet levert mooi resultaat in Oudewater

Algemeen

NLdoet levert een mooi resultaat in Oudewater hoewel dat nog even niet geldt voor SVO. Op het toegangshek hing namelijk een briefje dat in verband met water op de baan de NLdoet-actie niet kon doorgaan, maar dat voor de klus een later moment gepland zou worden. Dus helaas nog geen sprake van een mooie stevige finishboog op de skeelerbaan. Maar wat in het vat zit verzuurt niet.

De oproep tot het maken van vogelhuisjes en insectenhotels bij De Wulverhorst op vrijdag 10 maart had meer resultaat. Maureen Zonnevylle van De Wulverhorst geeft nadere informatie: “Op de oproep kwamen, naast veel actieve bewoners, acht vrijwilligers af, waarvan een drietal zich via NLdoet had aangemeld. Er waren twee mannen bij, die De Wulverhorst nog nooit van binnen hadden gezien. Samen met Arie van der Kuy, een buurtbewoner die regelmatig aanschuift bij activiteiten - u herinnert zich wellicht dat deze inmiddels 93-jarige nog steeds actieve man op voordracht van leden van OZV in 2018 gekroond werd tot Koning Carnaval; red. - hebben zij twee grote voederhuisjes gezaagd, geschuurd en in elkaar gezet.”

Gerda van Rooijen en Olga

Op de bijgaande foto staan de overige resultaten: nestkastjes, insectenhotels en handig aangeboden nestmateriaal. Een van de actieve Wulverhorstbewoners, mevrouw Gerda van Rooijen, laat weten dat zij afgelopen vrijdag een vogelhuisje maakte met daarop de naam ‘Welcome home’. Een van de verzorgenden vult ogenblikkelijk aan dat mevrouw Van Rooijen afgelopen week ook al op de televisie te zien was, in het programma Burgerzaken. Daar liet mevrouw Van Rooijen weten dat ze de Oekraïense Olga, afkomstig uit Tjernihiv, helpt bij het zich eigen maken van de Nederlandse taal. En, net als nu, sprak mevrouw Van Rooijen ook daar haar waardering uit voor de inzet van deze jonge Oekraïense vrouw: “Olga is vrijwilliger in De Wulverhorst en doet dat met heel veel enthousiasme. Ze woont nu in Hekendorp en wil graag in Oudewater wonen; een beetje dichter bij haar werk. En behalve dat ik haar help beter Nederlands te spreken, haal ik tegelijkertijd mijn Engels weer een beetje op.”

Scouting verrast

Maar er was meer, vertelt Maureen: “Op zaterdagochtend kwam een groep van 25 kinderen met vijf man leiding van de scouting. Alle kinderen schoven gezellig aan tussen de bewoners die verdeeld zaten in de Tuinzaal. Na de koffie, limonade en cake rijkelijk versierd met slagroom en strooisels, kwamen allerlei soorten spellen op tafel die de kinderen mee hadden genomen. Er werd anderhalf uur druk gekletst en fanatiek gespeeld.”

Maureen sluit af met een welgemeend: “We kijken terug op twee erg gezellige dagen en willen de vrijwilligers en de scouting hiervoor hartelijk bedanken.”

Aad Kuiper

Mevrouw Gerda van Rooijen, gardes met verschillende soortennestmateriaal voor vogels, nestkastjes en insectenhotels.
Ook de scouting is actief tijdens NLdoetmet gezellige spelletjes.
Afbeelding
Corry Roest draagt Andante Uitvaartbegeleiding over aan vertrouwde gezichten 8 uur geleden
Afbeelding
Een cheque voor de jeugdbrandweer Linschoten 9 uur geleden
Afbeelding
Veel vragen omtrent tijdelijke opvang in klooster 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente faciliteert tijdelijke opvang in Haastrecht 11 uur geleden
Afbeelding
Raadsvergadering Montfoort 12 uur geleden
Afbeelding
Gelijke spelen voor Montfoort en Haastrecht 12 uur geleden
Afbeelding
Belevingsgerichte gangen in De Wulverhorst 27 mrt., 19:00
Afbeelding
Hij was geen bezemleuner 27 mrt., 18:00