Achter de hekken is het grove werk begonnen.
Achter de hekken is het grove werk begonnen. Foto: Mireille van der Ham

Nieuw schoolplein voor Haastrechtse basisscholen

Algemeen

Er is lang naar uitgekeken door zowel de directie, het team van leerkrachten als de leerlingen. Het schoolplein van basisscholen De Pelikaan en De Morgenster in Haastrecht is al geruime tijd een beetje een saai plein om te spelen. Dit omdat de oude speeltoestellen zo verslechterd waren dat het niet veilig meer was om ze te blijven gebruiken en dus zijn ze weggehaald. Nog even geduld en dan kunnen de kinderen zich gaan uitleven op een fantastisch nieuw ‘groen’ schoolplein.

Veiligheid

Natuurlijk vermaken de kinderen zich ook met balspelletjes, is er nog een zandbak, worden de springtouwen gebruikt en wordt ook het ouderwetse spel tikkertje nog gedaan. Maar het uitleven op de schommels en het grote én kleine klimrek wordt erg gemist. Ondertussen werd er hard gebrainstormd over een ontwerp voor een nieuw schoolplein. Al snel bleek duidelijk dat de wensen voor een ‘groen’ schoolplein heel groot waren.

Ontwerp

De directies van beide basisscholen bogen zich samen met hun teams en de leerlingen over het ontwerp. Zij kozen voor een groenblauw plein met veel speel- en ontdekkingsmogelijkheden voor de kinderen. Het wordt een klimaatbestendige, gezonde en natuurrijke speel-leeromgeving. Het maakt kinderen spelenderwijs bekend en vertrouwd met de natuur én kinderen worden jong bewust gemaakt van de natuur, water en het klimaat. Buitenspelen in de natuur en het regenwater prikkelt de fantasie en maakt kinderen meer creatief in hun spel.

Acties

Om geld in te zamelen voor dit mooie plan volgde er een periode van verschillende acties, onder andere door de scholen en leerlingen zelf. Zo organiseerden zij een sponsorloop en haalden ze lege flessen op. Verder schreven de scholen fondsen en subsidies aan waar zij steun van kregen en hebben vele lokale bedrijven en families hun steen(tje) bijgedragen.

Werkzaamheden

Vanaf maandag 6 maart is de uitvoering van de werkzaamheden gestart om hopelijk in week 19 het nieuwe groene speelplein in gebruik te kunnen gaan nemen. De scholen zijn zich er van bewust dat de werkzaamheden op het plein wellicht overlast in de wijk bezorgen, zij hopen op uw begrip. De aan- en afvoer van materialen verloopt via de parkeerplaats aan de Amaliahof, waardoor er minder parkeerplaatsen in deze periode beschikbaar zullen zijn.

Het advies is om het plein tot week 19 niet als speelplek te gebruiken buiten schooltijden in verband met de werkzaamheden en de beperkte speelruimte. Voor feedback en tips kunt u contact opnemen met de directie van de basisscholen. Het nieuwe plein brengt alle kinderen en de kinderen die Haastrecht bezoeken een prachtige, groene speelplek voor eindeloos spelplezier, dat is heel wat waard.

Mireille van der Ham

Onder andere een grote container staat op de parkeerplaats aan de Amaliahof.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 4 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 6 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 9 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00