De Morgenster organiseerde een rommelmarkt met de kleuters
De Morgenster organiseerde een rommelmarkt met de kleuters Mireille van der Ham

Scholen in actie voor Oekraïne

Algemeen

Op basisschool De Pelikaan en basisschool De Morgenster in Haastrecht wordt er deze periode ook aandacht besteed aan de oorlog in Oekraïne. Dat het fijn is om mensen te helpen die het hard nodig hebben leeft enorm onder de kinderen.

Zo hebben alle leerlingen van de Pelikaan woensdag 16 maart om 11.55 uur (symbolische tijd) op het plein het lied ‘Wij staan hier sterk’ gezongen. Dit lied is speciaal geschreven voor basisschoolleerlingen op de melodie van het lied ‘We are the world’ en werd door het hele land gezongen.

Wij staan hier sterk
Wij staan voor vrede
Wij staan voor hoop, geloof en liefde
Laten we dat delen
Al wat goed is overwint
Dat is waar wij voor gaan
Wij helpen Oekraïne door hier met elkaar te staan

Daarnaast zijn er ook twee mooie initiatieven opgezet namens de leerlingen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Giro 555. Zo verzamelen ze met elkaar zoveel mogelijk lege statiegeldflessen en organiseren leerlingen eigen bedachte klusjes om geld mee op te halen. Dit is heel divers: van het maken van armbandjes, klusjes doen in huis, stenen versieren tot cakejes bakken, en nog veel meer. Ze zijn erg benieuwd naar de totale opbrengst van alle acties. Wordt vervolgd…

Kringloopwinkel

Groep een/twee van De Morgenster heeft sinds januari gewerkt aan het thema ‘De kringloopwinkel’. Hierbij zijn veel leerzame tegenstellingen aan de orde gekomen. Denk o.a. aan oud/nieuw, duur/goedkoop, kapot/heel, open/dicht, etc. De kinderen hebben daarnaast ook nog veel andere nieuwe woorden en begrippen geleerd.

Juf Mieke vertelt: “We hadden een eigen kringloopwinkel in de klas, hier werd erg graag in gespeeld. Alle kinderen hadden oud speelgoed en andere spulletjes meegenomen om in de winkel te kunnen verkopen. Ter afsluiting van het thema zijn we op excursie gegaan naar de kringloopwinkel Just 2 Be in Haastrecht. Hier hebben we heerlijk rondgekeken en werden we zeer vriendelijk geholpen door eigenaresse Tibbie. Alle kinderen hebben zelf iets kunnen kopen. Dat was natuurlijk nog leuker in een echte kringloopwinkel, dan in onze speelwinkel in de klas.”

Rommelmarkt

Omdat ze inmiddels een winkel vol spullen hadden en het thema stopte, is bedacht om alles te verkopen tijdens een rommelmarkt op het plein. Spontaan werd nog meer speelgoed meegebracht, kwam er een verkooppunt met koffie, thee en limonade en kwamen alle ouders, familieleden en andere geïnteresseerden op dit evenement af. Het was een groot succes!

De opbrengst van de rommelmarkt bedraagt 311,02 euro. Inmiddels is dit overgemaakt naar een hulporganisatie voor hulp aan Oekraïne. De spullen die niet verkocht zijn, heeft De Morgenster naar kringloopwinkel Just 2 Be gebracht, zo is de cirkel weer rond.

Mireille van der Ham

Afbeelding
Op De Pelikaan werd er met de hele school om 11.55 uur gezongen
Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 1 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 15 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 22 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00