Afbeelding

Snel schakelen op basisscholen vanwege coronamaatregelen

Algemeen

Dinsdag 14 december werd er op de persconferentie verteld dat de basisscholen een week eerder kerstvakantie moeten houden. Dit vroeg om snelle acties nemen. Zo moest er niet alleen noodopvang geregeld worden voor de kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep, maar ook de kerstvieringen die gepland stonden in de week voor de kerstvakantie werden verschoven naar een week eerder.

Om de kinderen van de Morgenster in Haastrecht toch een zo gezellig mogelijke afsluiting van dit jaar te geven besloten de leerkrachten de kerstviering te verschuiven naar vrijdag 17 december.

Ouders werden ingeschakeld om allerlei lekkers te maken voor een kerstlunch in de klas. Dit werd volledig coronaproof op het schoolplein afgeleverd bij de ouderraad. Die verdeelden alles weer over de klassen, zorgden samen met de leerkrachten voor een kerstsfeer in de klas en het kerstfeest was compleet. De kinderen genoten zichtbaar in hun nette feestkleding of foute kersttrui van al het lekkers waar zij uit konden kiezen.

Mireille van der Ham

Afbeelding
Afbeelding
De uitslag 10 minuten geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 2 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 4 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 5 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 19 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 20 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 21 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 22 uur geleden