Afbeelding
pr

Red de tijger

Algemeen

“Wie komt daar aangelopen, stiekum aangeslopen?........het is de tijger!”. Dat lied schalde door de luidspreker op het schoolplein van basisschool de Heeswijk in Montfoort. Het was duidelijk dat de ‘auto-replay’-knop was ingedrukt. Na ruim een half uur naar dat lied te hebben geluisterd kon het niemand meer zijn ontgaan dat de tijger moet worden gered.

Er leven nog maar een kleine 3900 tijgers in het wild. Het Wereld Natuur Fonds doet er alles aan om deze laatste tijgers te beschermen tegen uitsterven. Op ‘Squla’ (hét online oefenprogramma voor kinderen in groep 1 tot en met 8) bekeek Marjolein van Schaik een programma hierover van het WNF. Er werd een oproep gedaan om fondsen te werven waarmee ‘rangers’ kunnen worden betaald, die stropers beletten om de tijgers te doden.

Marjolein van Schaik en moeder Christianne voegden de daad bij het woord en organiseerden allerlei acties om geld in te zamelen. Er werd een flessenactie georganiseerd, een tekenwedstrijd uitgeschreven en een sieradenactie gehouden.

Op woensdag 16 maart verdrong zich een grote groep kinderen met ouders rondom de kraam die op het schoolplein was opgezet. Er werden ruim honderd kettinkjes, hangers en sleutelhangers verkocht voor het goede doel.

Christianne: “We zijn al een tijd bezig met de acties en gaan daar in het Chinese ‘Jaar van de tijger’ ook nog wel een poosje mee door. Deze sieradenactie stond al eerder gepland, maar door de situatie in Oekraïne en de inzamelingsacties daarvoor, hebben wij ons even rustig gehouden.

Op de Heeswijkschool loopt nu het project ‘beestenboel’. Daarom vonden we het nu toch wel een goede timing om deze actie te houden.

Meer informatie over de acties die Marjolein en Christianne organiseren kan je vinden op hun facebookpagina of https://kominactie.wnf.nl/actie/marjolein-van-schaik.

Over het initiatief van het Wereld Natuur Fonds staat alle informatie op www.wwf.nl/dieren/tijger.

Siem van der Burg

Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 50 seconden geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 3 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 5 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 8 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 22 uur geleden
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 uur geleden
Afbeelding
Nat maar gezellig schoolvoetbaltoernooi gisteren
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort gisteren