De duimen gaan allemaal omhoog bij de kinderen van groep 7/8 omdat de school van Klavertje Vier gelukkig weer open kan!
De duimen gaan allemaal omhoog bij de kinderen van groep 7/8 omdat de school van Klavertje Vier gelukkig weer open kan!

Jippie! We mogen weer naar school!

Algemeen

Na een flinke kerstvakantie van drie weken gingen maandag alle basisscholen in Oudewater weer open. Precies een week voor de kerstvakantie gingen, vanwege de oplopende besmettingen, de schooldeuren dicht en ondertussen is het nieuwe jaar alweer tien dagen oud. “Het is ook wel weer heel fijn”, werd veel gehoord op het schoolplein.

Drie weken kerstvakantie klinkt als een feestje, maar met verwachtingsvolle werkgevers, gesloten zwembaden, speeltuinen en bioscopen is het af en toe flink aanpoten om het gezin gezellig draaiende te houden. Daarbij spreek ik - ook - uit eigen ervaring. Klagen wil eigenlijk niemand want: het kan altijd slechter, maar toch is het niet altijd gemakkelijk om alle ballen in de lucht te houden.

Goed nieuws dus dat de scholen weer open zijn. Wel moeten daarbij allerlei maatregelen in acht worden genomen. Kinderen van groep 6, 7 en 8 en het team dragen een mondkapje in de gangen. Deze leerlingen en docenten worden ook geadviseerd twee keer per week een zelftest uit te voeren. Bovendien zijn ouders nog altijd niet welkom in de school. Leuk is anders, maar men hoopt hiermee het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden.

Online

Omdat de sluiting dit keer gekoppeld werd aan een langere kerstvakantie hoefden leerlingen geen thuisonderwijs te volgen. Gelukkig ook maar, vindt een juf van groep 1 en 2 van de St. Jozefschool. “Online lesgeven is voor kleuters niet fijn. Ik ben heel blij dat de scholen weer open zijn.”

Ook Madelon Nawijn, schoolleider van Klavertje 4, is ‘heel blij’ dat de kinderen weer naar school komen vandaag. “Drie weken vakantie is voor de meeste kinderen lang genoeg! Er zijn een paar leerkrachten thuis in quarantaine, omdat ze zelf ziek zijn of vanwege een besmet gezinslid, maar dat is tot nu toe nog goed op te lossen. Iedereen weet dat het soms nodig kan zijn dat we kinderen naar huis sturen.”

Margreet Nagtegaal en Ellen van Leeuwen

Ook de kleutergroep van de Jozefschool ging weer van start met een kringgesprek.