De cheque met het opgehaalde bedrag werd doorDennis van Duin en Liäne Duran overhandigd aanMaaike van Eck en Henk Lardée (directeuren Morgenster en Pelikaan).
De cheque met het opgehaalde bedrag werd doorDennis van Duin en Liäne Duran overhandigd aanMaaike van Eck en Henk Lardée (directeuren Morgenster en Pelikaan). Mireille van der Ham

Groenblauw schoolplein voor basisscholen De Pelikaan en De Morgenster

Algemeen

Basisscholen zelf in actie om financiële bijdrage te leveren

Kinderen in Haastrecht kunnen komend jaar op hun schoolplein met water en groen spelen. Basisscholen De Pelikaan en De Morgenster in Haastrecht zijn in de fase van het fondsen werven en subsidies aanvragen om dit groenblauwe schoolplein te realiseren. Bij realisatie van de plannen wordt dit mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (HDSR).

Wat is een groenblauw schoolplein

Een groenblauw schoolplein is een klimaatbestendige, gezonde en natuurrijke speel-leeromgeving. Het maakt kinderen spelenderwijs bekend en vertrouwd met de natuur én kinderen worden jong bewust gemaakt van de natuur, water en het klimaat. Buitenspelen in de natuur en het regenwater prikkelt de fantasie en maakt kinderen meer creatief in hun spel.

Wethouder Erik Wassink: “Een van de ambities van gemeente Krimpenerwaard is om aan de slag te gaan met de klimaatopgaven in de buitenruimte. We zijn dan ook erg blij met de plannen en de financiële bijdragen voor dit mooie project”.

Kinderen in actie

Om een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de plannen voor het groenblauwe schoolplein bedachten de basisscholen zelf ook acties. Zo werden er met een flessenactie 411 flessen opgehaald door de Morgenster, wat een bedrag van e 92,85 opleverde. Vrijdag 4 november werd er door de scholen samengewerkt door een sponsorloop te organiseren. Kinderen vroegen familie, kennissen en buren om hen te sponsoren, zodat zij de bewuste vrijdag hun uiterste best konden doen. Zij hadden de mogelijkheid om rennend, wandelend, op de step, spacescooter, skeelers en zelfs met een bal mee te doen. De opdracht was om per groep een kwartier lang zoveel mogelijk rondjes rondom de school en over het schoolplein te gaan. Aangemoedigd door ouders en opa’s en oma’s en een gezellig muziekje erbij wisten de kinderen het prachtige bedrag van € 9.586,15 op te halen.

Financiële bijdrage

Het Hoogheemraadschap draagt financieel ook bij aan het opknappen van de Tiendweg in Haastrecht. De uitkomst daarvan gebruiken gemeente en Hoogheemraadschap om te bepalen welke toekomstige maatregelen nuttig en mogelijk zijn. Met de financiële bijdrage werkt het Hoogheemraadschap mee aan de verbetering van de leefomgeving en klimaatbestendigheid binnen de grenzen van het waterschap. Denk aan verbetering van de waterkwaliteit, het voorkomen van wateroverlast en droogteproblemen en het vergroten van de beleving van water in de bebouwde omgeving. Gemeente en hoogheemraadschap werken hier samen aan.

‘Blauw’ bewonersinitiatief gezocht

HDSR zoekt nog ‘blauwe’ bewonersinitiatieven. Dit zijn ideeën en projecten die zorgen voor het vergroten van het waterbewustzijn en duurzaam waterbeheer in ons waterschapgebied. Woont u in het beheergebied van HDSR en heeft u - met uw buurt - een initiatief? Dan kunt u subsidie aanvragen via www.hdsr.nl

Mireille van der Ham

Kinderen maakten op verschillende manierenzoveel mogelijk rondjes rondom het schoolgebouw.
Afbeelding
Deze week in Concordia 1 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 3 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 4 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 18 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 19 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 20 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 21 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 22 uur geleden