Afbeelding
Foto: pr

Hugo van Houten in actie op Malta

Algemeen

Snooker

“Een week om nooit meer te vergeten. Wat een bijzondere ervaring heb ik hier op Malta mogen opdoen!” Met deze kwalificaties kijkt de zestienjarige Hugo van Houten uit Montfoort terug op zijn deelname aan het internationale snookertoernooi op Malta. Dit soort toernooien zijn in zijn ogen de plaatsen waar je het meest kunt leren. Hugo: ”Je leert met de spanning om te gaan. Je leert in het algemeen om beter te worden door bepaalde keuzes die je tegenstanders maken. Kortom, een groot leermoment”.

Tijdens het toernooi heeft Hugo zijn ogen de kost gegeven en omringd door deelnemers die allemaal de kunst van het snookeren beheersten heeft hij zich bijzonder geïnspireerd gevoeld. Dat leidde ertoe dat hij gaandeweg het toernooi beter ging spelen.

Toernooiverloop

Al vier jaar geleden trad de toen twaalfjarige Hugo in het strijdperk om deel te nemen aan een Europees Kampioenschap. Hij begon immers al op zevenjarige leeftijd met het spelen van snooker en doet dat sinds die tijd bij een vereniging in Utrecht. Het begon met de wedstrijd tegen Oekraïne. Hugo kwam te laat in zijn spel waardoor hij met 2-0 achter kwam te staan. Hij wist er nog 2-1 van te maken maar verloor uiteindelijk met 3-1 na een ontmoeting die 2,5 uur in beslag nam. Winst -de eerste winst- was zijn deel na een weer veel tijd in beslag nemende partij tegen Duitsland. Mede dankzij twee breaks van 37 en 47 werd de partij van 3,5 uur met 3-2 gewonnen. De laatste bal bracht hier de beslissing. De Schotse tegenstander die een dag later op het menu stond was van een ander kaliber. Hugo: “Helaas verloren. Ik speelde niet eens zo slecht, maar de tegenstander miste helemaal niks. Hierdoor kreeg ik geen kansen en verloor ik met 0-3”. Een plek in de volgende ronde bij de categorie Onder-18 zat er niet in, maar niet getreurd, een dag later mocht Hugo uitkomen bij Onder-21 waar respectievelijk Polen, Oekraïne en Wales de tegenstanders waren. Zijn eerste wedstrijd speelde hij tegen Polen. De eerste twee frames waren kansloos. De tegenstander maakte een break van 72 en een van 55. In het derde frame had Hugo winstkansen, maar zat hij door de twee breaks van hem niet in de wedstrijd. Helaas met 0-3 verloren. Tegen Oekraïne speelde Hugo naar eigen zeggen slordig. Hij won de eerste twee games desondanks en plakte er een bijna foutloos derde frame aan vast: 3-0. Een tweede winstpartij. Om verder te mogen gaan moest ook Wales aan de zegekar gebonden worden. In de Welshman moest Hugo van Houten zijn meerdere erkennen. Ondanks dat hij zijn beste partij op het laken legde werd met 1-3 verloren. Hugo was door deze deelname een ervaring rijker geworden, maar beslist geen illusie armer. Hij bedankte na afloop zijn sponsoren en ook de mensen die hem op andere wijzen hebben gesupporterd. Op naar de volgende ervaring.

Afbeelding
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 10 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 11 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 12 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 19 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00