Afbeelding
Foto: Cees Reichard

Stamppottenlunch bij de Zonnebloem

Algemeen

‘Vrijwilligers bereiden een overheerlijke maaltijd’

De vrijwilligers van de Zonnebloem hebben hun uitstekende best gedaan om een overheerlijke stamppottenmaaltijd te bereiden. Op donderdag 26 januari was er voor 35 Zonnebloemdeelnemers uit Haastrecht, Stolwijk en Vlist in de zaal van de Gereformeerde kerk een stamppottenlunch. Het was de eerste activiteit in dit nieuwe jaar. Het werd een gezellige dag die om elf uur begon met koffie en een drankje, daarna de stamppottenlunch en ‘s middag was er een optreden van ‘De Vrolijke Noten’ uit Lekkerkerk. Om half vier ging iedereen zeer voldaan huiswaarts.

Ria Steenkamer, coördinator activiteiten van de kern Vlist vertelt dat op deze dag mensen komen die eenzaam zijn, en mensen die niet meer zelfstandig ergens naar toe kunnen gaan. Met deze activiteit zijn de mensen gezellig bij elkaar en eten ze gezamenlijk.

Er zullen in het lopend jaar nog acht activiteiten volgen. We mogen hierbij denken aan bingo en spelletjes, een film, met kerst een tuincentrum bezoeken en het jaarlijkse kersen eten in de Hekendorpse Buurt. Ria kon op deze dag ook het echtpaar Anker uit Stolwijk feliciteren met hun 57e trouwdag. De muziekgroep reageerde hier spontaan op met ‘Lang zullen ze leven’.

Vrijwilligers

Ria is bijzonder enthousiast over wat de tien vrijwilligers allemaal zelfstandig bereid hebben. Er was stamppot andijvie, boerenkool, zuurkool en hutspot. Daarbij zelfgemaakte gehaktballen en worst. Iemand had 7½ kilo stoofpeertjes klaargemaakt. Voorts was er pudding uit mooie visvormen met daaroverheen natuurlijk de verrukkelijke bessensap. En of dat niet genoeg was, was er ook nog volop fruit. Men kwam niets te kort.

Ria vindt het zalencomplex van de kerk heel goed voor dit soort evenementen. Alles hebben we hier bij de hand en vooral omdat we alles zelf bereiden is er ook een mooie keuken. “Mijn complimenten aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.” Maar één van de vrijwilligers zegt dat er ook veel waardering is voor coördinator Ria. Zij doet zoveel voor de Zonnebloem. Ze blijft maar organiseren. Ze krijgt er niet genoeg van. Ook op deze dag zat ze geen minuut stil. Ze was steeds bezig. Een goed samenwerkend team!

Oproep

Tot slot roept Ria mensen op om vrijwilliger te worden bij de Zonnebloem. Om iedereen te kunnen helpen zijn er nog veel mensen nodig. We hebben mensen nodig om mensen te bezoeken, mee te werken aan activiteiten en eventueel met de zonnebloemvakantieweek mee te gaan.

Men kan zich aanmelden via: riasteenkamer@hotmail.com of tel. 06 13196308.

Cees Reichard

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00