Anneke La Lau en Amy van der Louw kregen allebei een vrolijke bos bloemen en een Zonnebloembeeldje.
Anneke La Lau en Amy van der Louw kregen allebei een vrolijke bos bloemen en een Zonnebloembeeldje. Ellen van Leeuwen

Dankbaarheid en nieuwe gezichten bij De Zonnebloem Oudewater

Algemeen

Eindelijk konden ze weer bij elkaar komen! De Zonnebloem afdeling Oudewater vergaderde woensdag in verenigingsgebouw De Rank. Er was veel te bespreken, er werd bedankt, afscheid genomen én burgemeester De Vries schoof aan.
Gerrie Beenen, Rienke van Zijl, Tineke Kelderman, Kees Schoonderwoerd, Annelies Lemmers, Gonnie de Groot, Ina Hirdes, Miep Duits en Marijke Seine werken tien jaar als vrijwilliger voor De Zonnebloem Oudewater. Zoveel trouwe inzet mag worden beloond! De vrijwilligers kregen allemaal een oorkonde, het speciale Zonnebloemspeldje en een bloemetje.

Bestuur

“Hoeveel gasten en vrijwilligers heb jij wel niet aan elkaar gekoppeld? Zullen we zeggen: veel, heel veel?”, sprak voorzitter Dick Kool tegen bestuurslid Anneke la Lau. Twaalf jaar was ze verantwoordelijk voor het bezoekwerk en zocht ze voor honderden gasten een passende vrijwilliger. “Vanwege je grote mensenkennis wist jij altijd wat de behoefte was van een gast en welke vrijwilliger daarbij paste.”

Amy van der Louw heeft negen jaar als bestuurslid gewerkt. Als verantwoordelijke voor het secretariaat nam ze geen genoegen met de helft, aldus Dick. Dick bedankte Amy voor de wijze waarop ze te werk ging. “Doorgaans met een gulle lach en veel humor!” Anneke en Amy kregen allebei een vrolijke bos bloemen en een Zonnebloembeeldje.

Jong

Ineke te Poele neemt het secretariaatswerk over van Amy en Amber Overbeek neemt het bezoekwerk over van Anneke. Met haar 26 jaar is Amber een opvallende verschijning bij De Zonnebloem. Amber werkt al drie jaar als vrijwilliger voor De Zonnebloem. “Ik ging om de woensdag twee uur op pad met een mevrouw, die nu helaas is overleden. Die uitjes waren niet alleen voor mevrouw heel fijn, ik vond het zelf ook heel gezellig! Het is echt ontzettend leuk om wat te kunnen betekenen voor anderen. Ik ben nog jong, ik heb veel familie en vrienden om me heen, maar eenzaamheid bij ouderen wordt een steeds groter probleem. Ik vind het belangrijk daar wat aan te doen. Het zou leuk zijn als meer jonge mensen zien hoe leuk het is om vrijwilligerswerk te doen. Het is niet suf, het is hartstikke leuk!”

Loterij

Aan het einde van de vergadering werd het startsein gegeven voor de jaarlijkse lotenverkoop van De Zonnebloem. Met de opbrengst van deze loten worden de vele activiteiten van De Zonnebloem bekostigd. De deelnemers kunnen natuurlijk mooie prijzen winnen! Gonnie: “Vorig jaar deden we de lotenverkoop online, hierdoor was de opbrengst minimaal. Dit jaar gaan weer dertig vrijwilligers huis-aan-huis loten verkopen. Hiermee willen we ook laten zien dat we er weer zijn als De Zonnebloem! De loten zijn ook online te koop via www.zonnebloem.nl/oudewater.”

Aan vrijwilliger Gert Wouters de eer om het eerste lot te overhandigen aan burgemeester Danny de Vries. De laatste beloofde meteen dat de gemeente de eerste honderd loten van De Zonnebloem koopt! Ook vertelde de burgemeester dat hij diversiteit en inclusie in zijn portefeuille heeft. “Voor mensen in een rolstoel is Oudewater nou niet het meest toegankelijk.” De burgemeester riep alle aanwezigen daarom op om de enquête op de website www.meesttoegankelijkegemeente.nl in te vullen. “De uitslag krijg ik te zien en op basis daarvan wil ik proberen Oudewater een beetje beter en inclusiever te maken voor mensen met een beperking.”

Gasten van De Zonnebloem gaan de komende tijd weer meer horen van de vrijwilligers, sluit Gonnie af. “We zijn nu een paar kleine acties aan het voorbereiden. We weten nog niet precies wat wel of niet door kan gaan, maar wat in het vat zit …”

Ellen van Leeuwen

Aan vrijwilliger Gert Wouters de eer om het eerste lot te overhandigen aan burgemeester Danny de Vries.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 3 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 5 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 8 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00