Gonnie de Groot (re) ontvangt de cheque voor de Zonnebloem van Marcel Heijmans.Links voorzitter Dick Kool.
Gonnie de Groot (re) ontvangt de cheque voor de Zonnebloem van Marcel Heijmans.Links voorzitter Dick Kool. Margreet Nagtegaal

Statiegeld voor Zonnebloem

Algemeen

Bij supermarkt Coop wordt er sinds jaar en dag gespaard met statiegeldbonnetjes voor goede doelen in Oudewater. Deze keer was de opbrengst voor de lokale afdeling van de Zonnebloem. Penningmeester Gonnie de Groot nam de cheque van Marcel Heijmans in ontvangst.

“Hier kunnen we weer mooie dingen mee doen,” zei Gonnie blij toen ze het bedrag op de cheque had gezien. Maar liefst 1.238 euro krijgt de Zonnebloem binnenkort op haar rekening gestort. Voorzitter Dick Kool is ook blij met het geld. “We willen voor onze activiteiten zo min mogelijk vragen en een bus huren is bijvoorbeeld duur. Hier zijn we echt blij mee!”

Klanten van de Coop kunnen hun statiegeldbonnetje in de daarvoor bestemde bus doen. De Coop verdubbeld uiteindelijk het bedrag. “Elk dubbeltje is meegenomen.”

Via de landelijk site van de Coop kunnen organisaties zich melden voor deze statiegeldactie. Marcel Heijmans beslist samen met het landelijke orgaan welke organisatie of club er gesteund wordt. “Het moeten echt Oudewaterse organisaties zijn.” Marcels is heel duidelijk in dit principe. “Lokaal staat hoog in het vaandel, doe lekker je boodschappen in Oudewater en dan kan ik lokale organisaties helpen, daar wordt iedereen blij van.”

Drie maanden lang wordt er elke keer gespaard voor een specifiek lokaal doel. Marcel Heijmans is blij met het landelijke initiatief van de Coop en doet al mee sinds zijn supermarkt een Coop is geworden. In de afgelopen jaren betekent het dat zeker elf organisaties hun kas hebben kunnen spekken of geld konden besteden aan een specifiek doel. De Coop in Oudewater zal nog anderhalf jaar mee kunnen doen met deze actie voordat de supermarkt verandert in een Plus-supermarkt. Organisaties kunnen zich dus nog via de landelijke site melden. Op dit moment loopt de statiegeldactie voor Hospice Oudewater. Meestal is de opbrengst wel boven de duizend euro. En dat is toch mooi meegenomen!

Margreet Nagtegaal