Afbeelding

De Zonnebloem

Algemeen

Op woensdagmiddag 29 september om 14.00 uur is de vertelvoorstelling Het Wassende Water, vrij naar het boek van Herman de Man, te beluisteren in het zalencentrum aan de Westsingel.

Gerda Hoogendijk, geboren in Hoenkoop, heeft in 2020 een vertelvoorstelling van Het Wassende Water gemaakt. Voor de muzikale begeleiding vond ze samenwerking met Janet van Diest en Jean Marie Dosogne, beide wonend in Oudewater. De Zonnebloem afdeling Oudewater heeft deze voorstelling geboekt voor haar gasten én voor belangstellenden. De voorstelling trok veel belangstelling deze zomer tijdens de Herman de Manmaand. De Zonnebloem nodigt u van harte uit de voorstelling bij te wonen.

Het Wassende Water is juist voor Oudewaternaren en mensen uit de regio een passende voorstelling, omdat het verhaal zich hier afspeelt. Het gaat over het leven van de rijke boerenfamilie Beijen uit Hoenkoop. Zoon Gieljan kan niet overweg met de straffe regels van zijn moeder en de boerentraditie. Hij gaat op zoek naar zijn eigen weg in het leven. Hoewel het verhaal zich afspeelt rond 1900 is het nog altijd actueel. Er komen thema’ s en vraagstukken voor, die nu nog in ieders leven voorkomen. En bijzonder treffend is ook de dreiging van overstromingen.

De toegang bedraagt 7,50 euro. Aanmelden niet nodig, zitplaatsen op 1,5m afstand.

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 21 minuten geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 1 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 19 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00